hirdetés
hirdetés

Innovációs díjakat nyert a Tetra Pak®

Két kategóriában lett a cég díjnyertes.

hirdetés

A Tetra Pak, a világ vezető élelmiszer feldolgozó és csomagolóanyag gyártó vállalata két díjat nyert el a november 12-ei World Beverage Innovation Awards (Nemzetközi Ital Innovációs Díj) ünnepségén a németországi Nürnbergben. A kartondoboz és műanyag tető különválasztását lehetővé tevő Tetra Top® a Legjobb Kartondoboz, a Tetra Pak növényi alapanyagból készült kupakja pedig a Legjobb Zárási Megoldás kategóriában lett díjnyertes.

A Legjobb Kartondoboz kategóriában a bírák olyan tulajdonságokat értékeltek, amilyeneket a Tetra Top® nyújt a fogyasztóknak: a doboz kényelmes használhatóságát, a karton környezeti jellemzőit, korszerű kinézetét és tapintását. A szelektív gyűjtést és az újrahasznosítást megkönnyíti, hogy a kartonfelületen előre kialakított perforációnak köszönhetően a műanyag tető egy hüvelykujjnyi nyomással egyszerűen leválasztható a dobozról.

A Legjobb Zárási Megoldás kategóriában a Tetra Pak kupakját a növényi alapanyagból készült magas sűrűségű polietilén (HDPE) innovatív felhasználása miatt díjazták. A kupak a hagyományos kőolaj alapanyagú műanyagokkal szemben cukornádból készül. A megújuló alapanyagból készített kupakok használata a 2014-ben globálisan várhatóan eléri az 1,7 milliárdot, ami 45%-os növekedés az elmúlt évhez képest. A növényi alapanyagú kupak sikere jelentős lépést jelent a vállalat célja, a 100%-ban megújuló forrásból származó csomagolás gyártása felé.

„Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a vállalatok olyan termékeket kínáljanak nekik, amelyek használatával környezettudatos magatartást alakíthatnak ki” – mondta Charles Brand, a Tetra Pak Marketing és Termék Menedzsmentjének alelnöke. „A mostani kitüntetés annak a sok, ügyfeleinkkel együtt töltött munkaórának az elismerése, amelynek során a mai környezettudatos fogyasztói igényeknek megfelelő termékek kifejlesztésén dolgozunk.”

További információ a díjról az alábbi linken érhető el: https://www.foodbevawards.com/award/beverage-innovation-awards-2014/

A leválasztható tetejű Tetra Top® -ról készült videót itt tekintheti meg.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél