hirdetés
hirdetés

Ismét Csányi Sándoré lett a hatalmas mohácsi vágóhíd

Elsősorban a Bonafarm Mezőgazdaság telepein hizlalt sertéseket fogják levágni a létesítményben. A Világgazdaság cikke.

hirdetés

Cégvezetőnek nevezték ki Pókos Gergelyt a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. élére nemrégiben. A szakember a Forbes multimilliárdosai között is számontartott Csányi Sándor agrárérdekeltségeit összefogó Bonafarm Zrt. üzletfejlesztési igazgatója, egyben vezérigazgató-helyettese. Ennek nyomán terjedt el a hír a piacon, hogy az egy műszakban évi egymillió sertés vágására méretezett megavágóhíd és csontozó-csomagoló üzem már Csányi Sándor érdekeltségébe került, bár a cégjegyzékben lapzártáig nem volt nyoma tulajdonosváltásnak.

Már megszületett azonban a megállapodás az MCS Vágóhíd Zrt. adásvételéről a HO-ME 2000 Kft. és Csányi Sándor között – közölte a Bonafarm a Világgazdaság érdeklődésére. Csányi Sándor, a vágóhíd és a Bonafarm banki hiteleinek feltételei miatt, nem a Bonafarm csoporton, hanem két projekttársaságon, a Cloudville Kft.-n, valamint a Burnsville Kft.-n keresztül, közvetve válik az MCS Zrt. százszázalékos tulajdonosává. Ami a jövőbeli terveket illeti, a vágóhíd elsősorban a Bonafarm Mezőgazdaság telepein, valamint a kis és közepes méretű integrált termelő partnerei által hizlalt sertéseket fogja levágni. A termelt húst részben tőkehúsként értékesítik, részben pedig a PICK SZEGED Zrt. készítményüzemeiben dolgozzák fel – válaszolta a Bonafarm.

Visszavételről van szó, hiszen az építkezés kezdetén, 2014-ben még 25 százaléka volt a vágóhídcégben a Bonafarm-portfólióba tartozó Pick Szeged Zrt.-nek. A szalámigyártó azonban kiszállt az MCS Vágóhídból, annak egyedüli tulajdonosa a HO-ME 2000 Kft., Nagy György ingatlanmogul vagyonkezelő cége lett. A Pick kiszállásakor jelezték, nem váltak szét Csányi Sándor és Nagy György útjai, csupán a tulajdonosi részvétel helyett stratégiai együttműködésről állapodtak meg. Nem változott a terv, hogy a Mohácson vágott sertéseket dolgozza fel a szalámigyár. A több mint 20 milliárd forintos beruházás finisében 28 milliárd forinttal megemelték a Bonafarm Zrt. alaptőkéjét, ennek kapcsán írta meg a Világgazdaság, hogy Csányi Sándor ismét beszállna a gigavágóhídba.

(forrás: Világgazdaság Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Milyen jogon ad ingyen 2,7 milliárdot a mi pénzünkből a Kormány!?
Ezt a pénzt nincs joga úgy odaadni ,hogy semmit nem kap cserébe. Ezért a pénzért 10%-os tulajdonrész járna a létrehozott vagyonból. Vagyis a Kormány csalást követ el
mikor a polgárok pénzét nem megfelelően költi el...
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél