hirdetés
hirdetés

Jelentős növekedés a csomaglogisztikai piacon

Az Osztrák Posta és magyar leányvállalata eredményes évet tudhat maga mögött

Impozáns növekedésről és az idei tervek között további terjeszkedésről számolt be az Osztrák Posta és magyar leányvállalata, a trans-o-flex Hungary Kft.

hirdetés

Az Osztrák Posta Csoport a tavalyi év első három negyedévében 8,3%-os növekedést könyvelhetett el, míg a trans-o-flex nem csupán árbevételét, de kézbesített csomagjainak számát is növelni tudta az elmúlt évben.

A csomaglogisztikai területen Európa tíz országában jelen lévő Osztrák Posta a közép-kelet-európai régióban 8,3%-os növekedést ért el, elsősorban a B2C üzletágban megszerzett új megbízásai révén. Csoport szinten is 6%-os árbevétel-növekedést realizálhattak, ami némileg ellensúlyozza a 3-5%-os visszaesést a címzett levélküldemények piacán.

„Cégcsoportunk már évek óta tudatosan építkezik a régióban, mostanra egy jól működő, összefüggő hálózatot sikerült kialakítanunk a Benelux-államoktól a délszláv térségig” – mondta el Peter Umundum, az Osztrák Posta csomaglogisztikáért felelős igazgatósági tagja. – „2012-re is tovább javuló eredményekkel számolunk, leginkább a délkelet-európai piacokon, ahol a piaci részesedésünk folyamatos növelése a célunk, valamint a B2C üzletágban pozícióink erősítése.”

A 2,3 milliárd forint árbevétellel rendelkező magyarországi leányvállalat, a trans-o-flex Hungary Kft. szintén hozzájárult az Osztrák Posta Csoport kimagasló eredményeihez. Annak ellenére sikerült volumennövekedést elérniük, hogy a gazdasági válság, a növekvő üzemanyagárak és a kedvezőtlen piaci környezet miatt a szektor legtöbb szereplője stagnált, némely kisebb szolgáltató pedig csökkenést realizált. Az árbevétel 18%-kal növekedett, különösen figyelemreméltó a nemzetközi forgalomból származó árbevétel 58,9%-os növekedése a 2010-es évhez képest. Ugyanakkor 2011-ben az előző évvel összevetve 24,2%-kal több küldeményt kézbesített ki a trans-o-flex, ami piaci pozícióinak egyértelmű erősödését jelzi.

„Hogy olyan időszakban is a piaci átlagot messze meghaladó volumen növekedést értünk el, amikor a szektorra csupán visszafogott 5-6%-os fejlődés volt jellemző, ami azt jelzi számunkra, hogy jó úton járunk” – összegezte Pesztericz Péter, a trans-o-flex Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – „Folyamatosan fejlesztésekben gondolkodunk, ezért is költöztettük át telephelyünket egy magasabb kapacitással rendelkező, összehangoltabb kiszolgálást biztosító logisztikai bázisra ez év elején. Most már akár napi 20-22 ezer csomag feldolgozására és kézbesítésére is készen állunk.”

Az Osztrák Posta Csoport is a fejlesztésekben és a további növekedésben hisz; a cég bízik benne, hogy a következő években a C2C üzletágban is fokozatos térnyerésre törekedhetnek. Emellett az Osztrák Posta készül a 2013-as esztendőre, amikor is várhatóan Magyarországon liberalizálják a postai szolgáltatásokat – a csoport másik leányvállalata, a Feibra Magyarország az a versenyszféra számára felszabaduló 50 gramm alatti levélküldemények piacára kívánna belépni.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél