hirdetés
hirdetés

Jó üzlet volt tavaly a cukor

 Európa legnagyobb cukorgyártója, a Magyarországon is érdekelt német Südzucker csoport adózott eredménye 66 millió euró volt a novemberrel zárult üzleti év harmadik negyedében, ami 15,7 százalékkal több az egy évvel korábbi 57 milliónál.

hirdetés

Az üzleti év első háromnegyed évében az adózott eredmény 188 millió euró volt, 18,1 százalékkal több az egy évvel korábbi 159 milliónál, jelentették a csoportnál.

Úgy tűnik, a Südzucker kiheverte az EU cukorpiaci reformját: az egy évvel korábbival ellentétben már nem csak a költségcsökkentés hozott profitot, hanem a forgalom növekedése is. A februárban záródó egész üzleti évre körülbelül 6 milliárd eurós bevételt jósolnak a csoportnál az egy évvel korábbi 5,7 milliárd után. A növekedést főleg a specialitásoktól és az energianövények feldolgozásától várják.

A Südzucker érdekeltségi körébe tartozik az osztrák Agrana csoport, amelynek tagja Magyarországon az AGRANA Juice Magyarország Kft., az AGRANA Magyarország Értékesítési Kft., az INSTANTINA Hungária Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft., a Koronás Irodaház Szolgáltató Kft., a Magyar Cukorgyártó és Forgalmazó Zrt., a HUNGRANA Keményítő és Isocukorgyártó és Forgalmazó Kft. és a Hungranatrans Kft.

Az Agrana csütörtökön 65 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti év első háromnegyedéről, 12,5 százalékkal többet az egy évvel korábbi 57,8 milliónál. Különösen jónak nevezték a novemberrel zárult harmadik üzleti negyedévet, amikor a profit, 27,7 millió euró, 20,4 százalékkal haladta meg az egy évvel azelőtti 23 milliót. A cégnél növekvő bevételt várnak az egész üzleti évre.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél