hirdetés
hirdetés

Jótékonysági konyha a Corvinus Egyetemen

Főzés az encsi rászorulók javára

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Hallgatók a Közösség Szolgálatában és a Sodexo Magyarország Kft. jótékonysági főzési akciót szervez az encsi kistérségben élő rászorulók javára.

hirdetés

A 2011. május 3-5. között tartott Corvinus Egyetemi Napokon a Sodexo naponta 300 adag egytálételt készít el, amelyet a HaKöSz önkéntesei árulnak (az Egyetem Központi épületének bejárata és a Sóház közötti területen). A bevételből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Élelmiszerbankencsi kistérségben élő rászorulóknak szállít tartós élelmiszert. Amennyiben nem fogy el a jótékonysági konyhán megfőzött összes adag, a megmaradó készételt az Oltalom Karitatív Egyesület által ellátott hajléktalanok kapják meg.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a társadalmi felelősségvállalás a fiatalok körében is egyre népszerűbbé válik, és reméljük, hogy a jelenlegi akció egy programsorozat első eleme lehet. Arra számítunk, hogy a jótékonysági konyha bevételei elérik a 300 ezer forintot, amiből mintegy kétezer élelmiszercsomagot szállíthatunk a rászoruló családoknak” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

„A HaKöSz megalakulása óta folyamatosan bővíti tevékenységét, és az önkéntesség minél szélesebb körben történő népszerűsítésére törekszik. A karitatív konyha megszervezésével reményeink szerint a Corvinus Egyetem sok hallgatóját tudjuk az önkéntesség felé terelni” – tette hozzá Vécsei Gábor, a HaKöSz elnöke.

„A Sodexo 15 éve indította el STOP HUNGER elnevezésű nemzetközi programját az éhezés és alultápláltság ellen. Bízunk abban, hogy a jelenlegi akcióval is számos nehéz helyzetben levő családon tudunk segíteni” - nyilatkozta Párkai Zsolt, a Sodexo Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél