hirdetés
hirdetés

Keretmegállapodás született Kína és Magyarország között földügyben

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten.

hirdetés

Az aláírást megelőző egyeztetésen az agrártárca államtitkára kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a magyar és kínai intézmények szoros kapcsolatot alakítottak ki. Mindez köszönhető annak, hogy a magyar külpolitika „Keleti nyitás” stratégiája és a kínai „Egy övezet, egy út” politikája összhangban van egymással.


Hozzátette, hogy az európai országok közül elsőként Magyarország írta alá az Egyetértési Nyilatkozatot a Selyemút Gazdasági Övezetben, valamint a XXI. századi tengeri Selyemútban való közreműködésről.
A most aláírt megállapodás keretében többek között a földhasználat és területfejlesztés, az ingatlan-nyilvántartás, valamint a földügyi igazgatási feladatokkal összefüggő tapasztalatcserék, képzési programok, konferenciák lebonyolítására nyílik lehetőség.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél