hirdetés
hirdetés

Kínában a sört is hamisítják

A hamis sör fogyasztásával járó egészségügyi kockázatra hívták fel a figyelmet a kínai hatóságok, miután a napokban több ismert nyugati sörmárka hamisított verziójára bukkantak Pekingben.
hirdetés

A hamis sörök fogyasztásának veszélyeire hívta fel a figyelmet a China Daily-nek nyilatkozó Wei Jinsheng, a pekingi minőségellenőrzési hivatal vezető munkatársa. A szakember közlése szerint a hamisítványokat az egészségügyi előírásoknak nem megfelelő körülmények között gyártják: a hamis alkoholos italok kis műhelyekben készülnek, ahol sem a helyiség, sem a gyártási eszközök nem esnek át fertőtlenítésen a gyártás megkezdése előtt. Wei beszámolója szerint a hivatal ellenőrei a közelmúltban több közkedvelt nyugati sörmárka hamisítványaira is rábukkantak a kínai főváros legismertebb bárjainak és hoteleinek otthont adó Chaoyang kerületben. A napokban egy razzia során négy személyt értek tetten, amint Budweiser, Corona és Carlsberg márkájú sört hamisítottak. Az akció során 10 karton hamisítvány került elő.
Wei szerint a Chaoyang körzet a sörhamisítók egyik bázisa: 2007-ben egy akció során például több mint 7000 karton hamisítványra bukkantak a hatóságok. A hamisítóknak relatíve könnyű dolguk van a termékeik értékesítésével, mivel több sörmárkának is meglehetősen hasonló az ízvilága, ráadásul a hamis alkohol olcsó ára miatt kereslet is van a szórakozóhelyek részéről. Garry Lu, a Carlsberg kínai marketingrészlegének munkatársa azonban bizakodó a cég hamisítás elleni stratégiájával kapcsolatban. Mint mondta, ellenőreik rendszeresen ellenőrzik a pekingi bárok kínálatát, ezek során 2009-ben összesen 5 alkalommal bukkantak hamisítványokra.
A pekingi minőségellenőrök 2009-ben mintegy 15 alkohol-hamisítási ügyben, köztük sörök, likőrök, kínai és külföldi borok ügyében jártak el.
 
elelmiszer.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél