hirdetés
hirdetés

Kivont zabpehelyliszt: mégsem gluténmentes

Vásárlói visszajelzést követően kivonta a forgalomból a Tesco az áruházlánc által forgalmazott 500 grammos kiszerelésű FORHEALTH zabpehelylisztet, miután az SGS által végzett akkreditált vizsgálat eredménye szerint a termék fogyasztása, a címkén jelöltekkel ellentétben gluténérzékenyek számára nem biztonságos.

hirdetés

A Tesco a termékeket már a visszajelzés beérkezését követően kivonta a Tesco a forgalomból, 2017. november 14-ei hatállyal pedig vásárlói felé a termékvisszahívást is elindította.

A termékeket 2017. december 8-ig, a vásárlást igazoló blokk hiányában is átveszik az áruházak. Az érintett vásárlók visszaváltási szándékukat a Vevőszolgálati pultoknál jelezhetik. A Tesco a termékvisszahívásról informálta a NÉBIH-et is.

A Tesco elővigyázatosságból a FORHEALTH termékcsalád egyéb tagjainál is megkezdte annak vizsgálatát, hogy a gluténmentes jelölés valóban megfelel-e a jogszabályi követelményeknek.

A vizsgálat lezárultáig a Tesco nem forgalmazza a gyártó termékeit. Néhány termék ugyan szerepel a Tesco Online bevásárlási oldalán, de az az áruházi elkülönítés miatt fizikailag nem kerül kiszállításra.

A visszahívott termék adatai:


 
Termék neve: FORHEALTH ZAB PEHELYLISZT500G
TPN: 220167996
EAN: 5999887676055

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél