hirdetés
hirdetés

Környezetkímélő dobozok a Tetra Paktól

Tökéletesen újrahasznosítható, növényi alapú dobozokat dob piacra Európa-szerte a Tetra Pak – tájékoztat a FoodBev.

hirdetés

A Tetra Pak bemutatta a világ első, kizárólag növényi alapú anyagokból készült, újrahasznosítható kartondobozát.A teljesen „bio” megoldás neve Tetra Rex.

A bejelentés előtt a cég a finn tejtermékgyártó Valióval együttműködésben Finnország-szerte sikeresen tesztelte egy Eila nevű, laktózmentes, félzsíros tejen a csomagolást.

A gyártó nemrég közölte, hogy nemsokára sok további európai ügyfél is alkalmazhatja a dobozt, illetve, hogy a bolygó egyéb részein történő forgalmazásról már ugyancsak folyamatban vannak a tárgyalások.

A 250 ml-estől a 2000 ml-esig több méretben kapható Tetra Rex bioalapú dobozt kis sűrűségű polietilénből készült laminált fólia, illetve nagy sűrűségű polietilénből előállított kupak jellemzik, amelyeknek végső alapanyaga kivétel nélkül cukornád. A brazíliai gyártású műanyag, csak úgy, mint a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC) által jóváhagyott karton egészen a származási helyükig („a gyökerekig”) visszakövethetőek.

Mint azt a Tetra Pak termékmenedzsmentért és a kereskedelmi tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke, Charles Brand elmondta: „A csomagolás piacra kerüléséig  elvégzett oly sok  kemény munka és a ráfordított jelentős befektetések után hatalmas öröm, hogy mind a Valiótól, mind pedig a fogyasztóktól ilyen pozitív visszajelzéseket kaptunk.”

"A bioalapú Tetra Rex teljesen megújuló csomagolást nyújt az ügyfelek számára, amelynek anyaga egészen a növényalapú forrásokig visszavezethető. Ez jó a környezetnek, és kiváló [eszköz] a fogyasztókkal folytatott kommunikációban… a kezükben tartott termék kizárólag növényekből készül."

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

(forrás: FoodBev)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél