hirdetés
hirdetés

Közös kampányt indít az Élelmiszerbank és a trnd

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a trnd-vel közösen indított kampánya során az élelmiszer-pazarlás témakörére hívja fel a fogyasztók figyelmét. A karitatív projekt célja a fogyasztók edukálása az élelmiszer-pazarlás veszélyeiről, annak megelőzéséről, valamint az Élelmiszerbank működéséről. A három hetes projektben összesen több mint 2300 érdeklődő trnd-partner vesz részt.

hirdetés

A kampány során a résztvevők a meghökkentő adatok és információk mellett olyan hasznos tippekhez jutnak hozzá, amelyekkel saját háztartásukban is csökkenthetik a feleslegek kialakulását, ezáltal megelőzhetik az élelmiszerek kidobását. Megismerik az Élelmiszerbank tevékenységét, az egyesület működését, valamint az adományozás lehetőségét és annak folyamatát. Ezen alapos információk birtokában beszélgetéseket kezdeményeznek az ismeretségi körükben a pazarlás témaköréről, így a kampányban részt vevő trnd-partnereken kívül sokan mások is értesülnek erről a problémáról, és megtudják, hogy egyéni szinten is tehetünk azért, hogy az élelmiszer-feleslegek mennyisége csökkenjen.

A trnd fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és hiszik, hogy az Élelmiszerbankkal közösen folyatott kampánnyal hangot adnak az ügynek, valamint számos olyan hétköznapi fogyasztót is elérnek, akik eddig nem, vagy csak csekély mértékben foglalkoztak ezzel a témával.

Röviden az Élelmiszerbankról:

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítse az éhezés és az élelmiszer-pazarlás csökkenését Magyarországon. Az Egyesület működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 12 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2016-ban 5 000 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 000 nélkülözőt segítettek rendszeresen.  www.elelmiszerbank.hu

A kampány weboldala itt érhető el:  https://www.trnd.com/hu/projektek/elelmiszerbank/projektinformaciok

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél