hirdetés
hirdetés

KSH: élénken nő a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a naptárhatástól megtisztítva 6,0 százalékkal nőtt.  Az első fél évben a forgalom 4,0 százalékkal emelkedett, a naptárhatástól megtisztított mutató 3,9 százalékos növekedést jelez a múlt év azonos időszakához viszonyítva - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

hirdetés

A növekedés üteme lényegében a májusban elért szinten maradt, amikor a nyers adat szerint 6,0, naptárhatástól megtisztítva 5,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene.

Júniusban is a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletek forgalma mutatta a legnagyobb, 8,5 százalékos növekedést, bár némiképp elmaradt az előző havi 10,3 százaléktól. Az üzemanyag-eladások éves növekedési üteme viszont a májusi 4,3 százalékról 5,1 százalékra gyorsult a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben is nagyobb, 4,1 százalékos növekedést mért a KSH az előző havi 2,3 százaléknál.

Az első félévben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 6,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A júniusi kiskereskedelmi forgalomról augusztus 23-án közli a részletes adatokat második becslése alapján a KSH.

 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél