hirdetés
hirdetés

Kulináris tabuk? Piha!

Ausztráliában csokoládélikőrben érlelt kékpenészes sajtot dobnak a piacra, amely valószínűleg finomabb annál, mint amilyennek hangzik.

hirdetés

A csokoládé és a sajt világszerte a legkedveltebb élelmiszerek közé tartozik. Bár külön-külön ízletesek, nem gyakran halljuk, hogy valahol egymással elegyítették volna őket. Egy melbourne-i sajtkereskedés, a Curds and Whey elhatározta, hogy csokis sajtot dob piacra a világhírű Queen Victoria Markets nevű vásárcsarnokban.

Hogy még pontosabbak legyünk, csokoládé likőrben érlelt, kakaóporba bugyolált, csoki darabkákkal díszített kéksajtról beszélünk.


Az Olaszországból importált specialitás először teszi tiszteletét a legkisebb kontinensen (Ausztráliában). A vásárlók megosztottak: míg egyesek teljesen begerjednek a csokis sajttól, mások berzenkednek tőle. A Curds and Whey a sajtról kiposztolt egy képet az Instagram oldalán, mely mellé egy bejegyzést is odabiggyesztettek.

„Megérkezett a Choco 21 sajt! Ezen kéksajt minden egyes lágy és finom korongját Choco 21 Liqueur likőrben érlelték, kakaóval bedörzsölték és csokoládédarabokkal kidíszítették” – számol be izgatottan a szöveg.


Ugyan szokatlanul hangzik, nem ez az első eset, hogy valahol csokoládés sajt keletkezett.

Az amerikai, Trader Joe’s nevű üzletláncnál például már akár csokoládéval tűzdelt cheddar sajtot is be lehet szerezni, Franciaországban pedig a camembert-csokoládé párosítás tetemes népszerűségnek örvend.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Mail Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél