hirdetés
hirdetés

Laktózmentes tejfölöket vizsgáltak

Csak jelölési hibákat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál.

hirdetés

A Nébih Magyarországon gyártott, 20 százalékos zsírtartalmú, laktózmentes tejfölöket vizsgált, a kilenc tételnél megállapították, hogy mindegyik termék megfelelt az előírásoknak, és csak két esetben találtak jelölési hibát - közölte a hivatal.

Kiemelték, a laboratóriumi vizsgálatok szerint az ellenőrzött termékekben a laktóz nem érte el a kimutatási határértéket, így valóban laktózmentesnek tekinthetők.

A hivatal a két jelölési hiba miatt azért figyelmeztetett egy-egy vállalkozást, mivel nem táblázatban tüntették fel a tápértékeket, és emiatt kötelezte őket a jelölések javítására.

A laktózmentes tejfölök Szupermenta tesztjén, értékelve a tejfölök külső megjelenését, állományát, illatát, illetve ízét, első helyen a Milfina végzett, második lett a Pilos laktózmentes tejföl, a harmadik pedig a Mizo laktózmentes terméke lett.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél