hirdetés
hirdetés

Leveszik a lábukról az angolokat a tokaji borok

 „Magyar csodaként" emlegetik Londonban a tokaji borokat, amelyek az idei év egyik legkedveltebb termékei a brit piacon. Éttermekben, szállodákban, kocsmákban és szupermarketekben is megtalálhatóak a karakteres ízű magyar termékek. (Frissített!)

hirdetés

A britek idáig inkább a francia, olasz vagy spanyol borokat vásárolták, ám idén nyáron népszerűbbek a tokaji borok, mint valaha. A brit kiskereskedők egyre több helyre szállítanak magyar termékeket, köztük Michelin-csillagos éttermekbe és szállodákba is.

A Lidl szupermarket is – amely számos érdekes borfajtát sorakoztat fel üzleteiben – arról számolt be, hogy egy félédes Tokaji gyöngyöző bor az egyik legnépszerűbb termékük. Egy palackot 6,99 angol fontért (GBP) árulnak, és igazi „magyar felfedezésnek” tartják.

Caroline Gilby MW (Master of Wine) – aki a Lidl kelet-európai boraira specializálódott – a lánc 7.99 GBP áron kapható Grand Tokaj Késői Szüretelésű borával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az „egy, az édes szőlőszemekhez remekül illő, természetes üdeséggel rendelkezik… kiváló önmagában fogyasztva, vagy selymes aperitifként.”

A Lidl más tokaji borfajtákat is készletez, úgy mint a Château Dereszla Tokaji Furmint (5,99 GBP), és egyéb, Magyarországon őshonos, furmint szőlőből készült száraz fehérborokat. A Lidl Magyarország 2016-ban több mint 6 millió palack bort forgalmazott a többi piacára, ami kétszerese a 2015-ös mennyiségnek. Ez azt is jelenti, hogy a magyar borok adják a Lidl borválasztékának több mint egyharmadát.

A Waitrose és a Marks & Spencer szintén növekvő eladási mutatókkal büszkélkedhet.

A tokaji borvidék 2000-ben mutatkozott be először Angliában, ahol a nagykövet átadott egy palack százéves Tokaji Aszút az anyakirálynő 100. születésnapjára a felség kancellárjának. Az anyakirálynő a kancellárján keresztül megköszönte a magyar kormány és a kereskedőház figyelmességét, majd hozzátette: „végre egy hasznos ajándék”.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél