hirdetés
hirdetés

Magyar élelmiszerek üzleti fóruma az Anugán

Nem csak „gulasch”-ból áll a magyar élelmiszerek kínálata. Ebben a szellemben kapcsolódik a magyar-német üzleti fórum október 12-én 19 órakor Kölnben a világ legnagyobb élelmiszervásárához, az Anugához.

hirdetés

„Alles Gulasch, … oder?!” címmel a düsseldorfi magyar főkonzulátus és a Magyar Nemzeti Kereskedőház várja az érdeklődő szakembereket a kölni csokoládémúzeumba. Magyarország sokoldalú kulináris kínálatát tizenöt élelmiszergyártó és tizenöt boros cég képviseli.

Német oldalról Észak-Rajna-Vesztfália központú nagy német élelmiszerkereskedelmi láncok beszerzői vesznek részt a találkozón, valamint újságírók.

„Jelentős a még kihasználatlan potenciál a magyar-német külkereskedelmi kapcsolatokban a magyar élelmiszeripar számára” – állapítja meg a sajtónak előzetesen eljuttatott információs anyag. – „A magyar élelmiszeripari termékek részaránya csupán 2,4 százalékot ért el tavaly a Németországba irányuló teljes exportunkon belül, amelynek összes értéke 23 202 millió eurót tett ki." Németország élelmiszerimportja tekintetében Magyarország a 11. helyen áll az EU huszonnyolc tagországának rangsorában. „A magyar export lényeges akadálya egy imázs probléma. Az átlagos német fogyasztó csak néhány magyar specialitást ismer, és kevéssé tájékozott a teljes kínálat sokszínűségéről” – fogalmaz az előzetes tájékoztató. – „Mindez különösen érvényes Németország nyugati részére. Fontos lenne a PR és marketing erősítése a magyar termékek megismertetése és jobb pozícionálása céljából."

A tervezett kölni fórumon olyan ismert nevek mellett, mint az Alföldi tej, a Gyermelyi és a Sága bemutatkoznak a rendezvényen kis- és középvállalkozások is; baromfival, édességgel, gombával, mézzel, sajttal, zöldséggel és gyümölccsel. Borászatok közül szerepel Pannonhalma, Somló, Szekszárd, Tokaj és Villány képviselőin kívül pezsgős cég is.

Az információs program keretében Zsigó Róbert, az FM államtitkára tekinti át a magyar élelmiszerszektor kínálatát. Deregán Gábor értékesítési igazgató röviden bemutatja a Magyar Nemzeti Kereskedőházat. Azon kívül a meghívó azt ígéri, hogy a német piacon már aktív magyar élelmiszergyártó képviselője beszámol tapasztalatairól.

A rendezvényről helyszíni tudósításban számolunk be az Élelmiszer online hírei között.

Bajai Ernő
a szerző cikkei

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél