hirdetés
hirdetés

Megérkezett az alkoholos kolbász

Két észak-írországi hentesüzlet alkoholos kolbász árusításába fogott, és úgy néz ki, jól tette.

hirdetés

Az alkoholos jégkrém, a szusis Kit-Kat vagy éppen a dresszinges üdítő felbukkanása után ez úttal a szeszes kolbász igyekszik egy erőteljes gyomrost bevinni a kulináris világnak, amely láthatóan jól tűri az ütést.  Két észak-írországi hentesbolt már el is kezdte a formabontó specialitás forgalmazását.

Keelan Maguire, az egyik üzlet tulajdonosa a Belfast Live-nak elárulta, hogy a Maguire Meats nevű mészárosboltban a Smirnoff vodka-Red Bull párosítással ízesített kolbászokat már meg lehet vásárolni.

„Egy nyári kolbásztermékvonalon gondolkodtunk, és ez volt a legőrültebb, ami az eszünkbe juthatott – mondta Maguire a hírportálnak. – Így hát kipróbáltuk, és nagyon jól működik, nagyon népszerű.”

Smirnoff vodka-Red Bull kolbász (Forrás: Maguire Meats)

Egy McCartney's of Moira nevű, másik, 50 éves belfasti kereskedés kínálata már több szeszes kolbásszal büszkélkedhet. A Guinness sörös marhakolbász (Beef Sausage With Guinness) egy ideje már bekerült a repertoárba. Nyári újításként viszont most már a Kopparberg körte cideres sertéskolbász (Kopparberg Pear Pork Sausages) és a gin-tonikos sertéskolbász (Gin and Tonic Pork Sausages) is megjelent a palettán.

Judit Millar, aki a testvérével, Sarah Price-szal együtt a boltot vezeti, a Belfast Telegraphnak elárulta, hogy a legutóbbi az idei nyáron tapasztalható „gin-őrület” miatt került be a szortimentbe.

„Gondoltuk, az új kolbászízekkel megpróbáljuk kicsit felkelteni az emberek érdeklődését – mondta. – A gin és a tonik íze volt, ami eszembe jutott, minthogy pillanatnyilag ez nagyon népszerű, menő és trendi.”

Egyelőre csak Észak-Írországon belül „dönti le az embereket a lábukról” a különlegesség, de a határokat átlépve egyszer talán Magyarországra is begyűrűzik a kuriózum. Ha ez megtörténik, akkor talán már nem kell többet fáradságos módon két külön kézben tartanunk az ételünket és az italunkat.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Delish)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél