hirdetés
hirdetés

Megnyílt az olasz gasztronómia paradicsoma

November 15-én megnyitotta kapuit az itáliai ínyesmesterség bolognai paradicsoma. A tévesen kulináris Disneylandnek is becézett létesítmény fókuszában a helyi olasz specialitások állnak.

hirdetés

Szerdán Bolognában, végre felavatták az olasz gasztronómia régóta várt élményparkját. Megalkotói szerint a FICO Eataly World Bolognára keresztelt létesítmény terjedelme a maga nemében páratlan, a célja pedig, hogy az embereknek megmutassa, miként is jut el az élelmiszer a termelőtől az asztalukig. A hangsúly jelentős mértékben az ikonikus, helyi specialitásokon pihen.


A 25 hektáros park szabadtéri mezőin, földjein, legelőin és istállóiban 200 házi(haszon)állat- és 2000 növényfajjal ismerkedhetnek meg élőben a látogatók. A helyszínen 45 különböző étterem, trattoria (kis vendéglő helyi specialitásokkal) és kioszk található az olasz konyha regionális sokszínűségének bemutatására.

A látogatók 40 különböző műhelyben követhetik nyomon az egyes élelmiszerek (hús, hal, sajt, tészta, olaj, sör és édességek) feldolgozásának/előállításának folyamatát. 

Az érdeklődők számos tanfolyamon és eseményen (élelmiszer-fotózás, szarvasgomba-vadászat, stb.) keresztül csillapíthatják valamelyest a tudásszomjukat.

„Az egész dologban a nevelés alapvető jelentőséggel bír. De a szórakozás és a falatozás is sokat nyom a latban.” – nyilatkozta az Associated Foreign Press-nek Oscar Farinetti, az Eataly alapítója.

A belépés ingyenes, a tanfolyamok és az idegenvezetős túrák azonban már kicsit megkönnyítik a vendégek pénztárcáját.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Travel + Leisure)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[214997] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél