hirdetés
hirdetés

Mégsem támogatja az új adókat a kormány?

Változhat a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által közösen jegyzett kereskedelempolitikai munkaanyag, kikerülnek belőle azok a javaslatok, amelyek a versenyszférát új adótételekkel illetnék – értesült a Magyar Idők kormányzati körökből.

hirdetés

A vállalkozások versenyképességének javítását célzó, adócsökkentésekre épülő gazdaságpolitikával nem egyeztethetők össze az olyan elképzelések, melyek új központi terheket rónának a vállalkozásokra. Egyelőre nincs egységes álláspont a kormányon belül a kiskereskedelmi ágazatot érintő, több pontból álló tárcaközi munkaanyag kapcsán, melynek egy korábbi változata azelőtt került nyilvánosságra, hogy konszenzus született volna a törvényjavaslatként kidolgozandó felvetésekről – tudta meg a Magyar Idők.

A Magyar Idők kormányközeli információi szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által előterjesztett, a fogyasztók és a munkavállalók védelméről szóló elképzelésekből az eredeti szándéknak megfelelően azután sem születnek adóterhelést jelentő törvényjavaslatok, miután megtárgyalták azokat. Eszerint elképzelhető, hogy a napi fogyasztási cikket kínáló áruházláncoknak a jövőben sem kell a parkolóhelyek után számított környezetterhelési díjat fizetniük, illetve az adóval kiváltható kötelező minimumlétszámot sem írhatják elő.

Ezenkívül előfordulhat, hogy a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekért fizetendő felügyeleti díj bevezetését sem támogatja a kabinet. A javaslatok között több olyan is szerepel, melyek a vásárlók szakszerű tájékoztatását, színvonalasabb, biztonságos kiszolgálását segítenék elő a szakmai előírások korszerűsítésével, illetve újak megalkotásával. Ezekről a Magyar Idők értesülései szerint zajlanak az egyeztetések.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél