hirdetés
hirdetés

Montreal főpolgármestere kitiltaná városából a műanyag vizes palackokat

A műanyagzacskókat immár „szélnek eresztő” Montreal lehet a világ legnagyobb városa, amely a műanyag vizes palackokat is kiutasítja a területéről. Az írás a The Daily Meal cikke alapján készült.

hirdetés

Denis Coderre, Montreal főpolgármestere bejelentette, hogy a nejlonzacskók 2018-ban hatályba lépő tilalma után a műanyag vizes palackokat is száműzni kívánja a megtermett település területéről.

„Azért hoztam szóba a műanyag vizes palackokat, mert a környezetünkre nézve ártalmasak – ezekből az egyszer használatos palackokból évente több mint 700 millió Quebec hulladéklerakóiban végzi – magyarázta egy, a Global Post számára elküldött emailben Coderre. – Mi itt Montrealban szerencsések vagyunk, mert kiváló a naponta számos alkalommal tesztelt a csapvizünk. Hajlamosak vagyunk elfelejteni; olyan jó minőségű a vizünk, hogy néhány cég még palackozza is, az emberek pedig azon veszik észre magukat, hogy fizetnek érte.”

Pillanatnyilag még nagyon kevés városnak sikerült területéről teljességgel kitiltani a műanyag vizes palackokat.

A massachussettsi (USA) Concordban például kartondobozokban árulják a vizet, San Franciscóban és Hamburgban pedig a városok tulajdonában levő épületekből tessékelték ki a világszerte közismert tartályokat.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, a maga 1,65 millió lakosával Montreal lenne a legnagyobb város, ahonnan kiutasítják a műanyag vizes palackokat.

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél