hirdetés
hirdetés

Nemzetközi portugieserszemle és borkóstoló Pécsett

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 21-én és 22-én Pécsett és a villányi borvidékhez tartozó Palkonyán.

hirdetés

Az ötödik Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésre minden eddiginél több külföldi borminta érkezett - tájékoztatta az MTI-t kedden Győrffy Zoltán főszervező.

A legtöbb nevezés Horvátországból jött, ezt az osztrák, szlovák és szerb minták követik, többen neveztek

Németországból, Csehországból és Szlovéniából, egy-egy minta jött Olaszországból és Chiléből is.
A legtöbb bor, a minták csaknem fele továbbra is magyar, elsősorban a villányi borvidékről, de a pécsi, tolnai, egri, bükki és hajós-bajai borvidékekről is érkezett jelentkezés - jelezte.

Győrffy Zoltán közölte: a portugieser-világbajnokság első napján Pécsett versenyeznek a borok, másnap Palkonyán, a Mokos Pincészet színháztermében rendezik meg a díjátadót, ahol a közönség is megkóstolhatja a legjobb portugiesereket.

A kékszőlőfajta - folytatta a főszervező - egész Közép-Európában elterjedt, de sokszor lebecsülik.

A Portugieser du Monde célul tűzte ki, hogy azokat a termelőket fogja össze, akik hisznek a fajtában, annak jövőjében, és tesznek is érte - fogalmazott Győrffy Zoltán, hozzátéve, hogy az eseményre idén kilenc országból - Japánból, Kínából, Dél-Afrikából, Kanadából, Olaszországból, Spanyolországból, Lettországból, Ausztriából és Magyarországról - érkeznek a zsűri tagjai, rangos borszakértők, oktatók, borújságírók, nemzetközi borversenyek tapasztalt bírái.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél