hirdetés
hirdetés

Nyereményjáték trendek

A Webnyeremeny.hu portál adatai alapján az elmúlt két évben az FMCG szektorból a legtöbb nyereményjáték darabszámra a Happy Day, a Rexona, a Pöttyös, a Procter & Gamble multibrand, a Coca-Cola és a Fa márkákhoz kapcsolódott.

hirdetés

A Happy Day esetében az jelentette az első helyet, hogy sok kisebb üzletláncban is külön nyereményjátékot szervezett.

A Webnyeremeny.hu több mint 600 – vásárláshoz kapcsolódó, nyereményjátékkal egybekötött – FMCG promóciót dolgozott fel a 2013-as és a 2014-as évből.

Ezen belül a társaság megvizsgálta külön az Élelmiszer, az Ital, a Kozmetikai és háztartási cikkek, és kifejezetten az Üzletláncokhoz kötődő promóciókat, és a teljes nyereményjáték piacot is.

A gyártók versenyében az Unilever áll az élen, őt követi a Henkel, a Rauch, a Nestlé és a Procter & Gamble. Ezek a gyártók indították tehát darabszámra a legtöbb nyereményjátékot.

Ha az üzletláncokat nézzük, a legtöbb nyereményjátékban a TESCO-ban lehetett részt venni, őt követi a Coop, majd a Spar-csoport, mondta el Galambos Dániel, a Webnyeremeny.hu tulajdonosa.

Cikkünk további részében kifejezetten az Élelmiszer kategória nyereményjátékait elemezzük, és azon belül is azokat, amik nem voltak üzletlánchoz kötődők (tehát alábbi kivonat nem tartalmazza az Ital, a Kozmetikai és háztartási cikkek, illetve az Üzletlánc-specifikus promóciók adatait).

Az Élelmiszer kategórián belül a gyártók versenyét a Ferrero nyerte, a márkák közül pedig a Kinder és a Gyermelyi indította a legtöbb nyereményjátékot.

Az Élelmiszer kategórián belül leggyakrabban (43%) blokkhoz kötődő adatokat kellett beküldeni, 24%-ban kódot, 23%-ban pedig magát a csomagolást.

Az Élelmiszer kategórián belül a legtöbb nyereményjáték 2013-ban szeptemberben indult, míg 2014-ben májusban.

A nyereményjátékok legnagyobb része 8 hétig tartott.

A legkedveltebb nyeremény típus (ha csak az Élelmiszer kategóriába tartozó márkák nyereményjátékai vizsgáljuk), a műszaki cikk, ezt követik a konyhai kiegészítők, az utalványok, és saját termékek. Tehát gyakran előfordul, hogy az adott élelmiszergyártó saját termékét sorsolja ki nyereményként is.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél