hirdetés
hirdetés

Október 20. a chipsadó-bevallási határidő

Neta-ügyben a vámosok az illetékesek

Közeleg a népegészségügyi termékadó, köznyelvben a chipsadó bevallási határideje, a havi, illetve a negyedéves áfabevallóknak október 20. a termékadóról szóló törvény által meghatározott adófizetési kötelezettség bevallási határideje – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

hirdetés

netaA közlemény szerint az adókötelezettség üdítőitalra, energiaitalra, előre csomagolt cukrozott készítményre, sós snackre, ételízesítőre vonatkozik, amennyiben azok előre csomagolt terméknek minősülnek, a jogszabályban meghatározott vámtarifaszámok alá besorolhatók, illetve az ott leírt feltételeknek megfelelnek, továbbá első belföldi teljesítési helyű értékesítésük megvalósul.

A szeptember 1-jén hatályba lépett törvény a NAV vámszervét jelölte ki a termékadóval kapcsolatos feladatok végrehajtására, így a bevallások feldolgozására, az adófizetési kötelezettség, illetve egyéb, a jogszabály által meghatározott kötelezettségek betartatására és ellenőrzésére. A közlemény szerint első alkalommal a havi, illetve negyedéves áfabevallásra kötelezetteknek kell eleget tenni bevallási kötelezettségüknek október 20-ig. A bevallást – általános esetben – elektronikus úton kell megtenni. A nyomtatvány és a hozzá tartozó kitöltési útmutató a www.nav.gov.hu oldalon található meg – áll a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Kapcsolódó fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél