hirdetés
hirdetés

Óriási kárt okozhatott a hirtelen jött fagy a gyümölcsösökben

A rendkívüli idő a gyümölcsösöket sem kímélte: az eper, a kajszi és a szőlő is megsínylette a hirtelen hideget. Több gazda azt mondta, a teljes idei termése odalehet. Sokan próbálnák füstöléssel védeni a növényeket, csakhogy a hatalmas szél miatt ez esélytelen. A legtöbben már csak abban bízhatnak, hogy hétvégére elmúlnak a fagyok.

hirdetés

Nem kímélte a gyümölcsösöket az orkán erejű szél és havas eső. Több helyen fátyolfóliával próbálták védeni a mínuszoktól és az erős széltől az eperpalántákat. A hirtelen jött eső miatt több helyen vízben állnak a palánták, az erős szél pedig megtépázta a leveleket. Füstölni viszont a hatalmas szél miatt egyelőre nem lehet.

A gazdák azt mondják, ha fagy lesz a hétvégén is, akkor százszázalékos kiesésre számíthatnak, a legrosszabb helyzet a szőlőnél lesz.

Országszerte virágoztak már a gyümölcsök, így a fagy és a viharok komoly károkat okozhattak a termésekben. Hogy pontosan mekkora kiesésre lehet számítani, az csak a következő napokban derül majd ki. Az előrejelzések szerint pénteken és szombaton hajnalban az ország több pontján is akár mínusz 4-5 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála.

A kép illusztráció (Forrás: 123rf)

(forrás: m1 Híradó)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél