hirdetés
hirdetés

Pláza épül Óbudán

A Szentendrei út és a Filatori gát HÉV-megálló közötti részen bevásárlóközpont épülhet, felújítják az utakat és közműveket, növelik a zöldfelületek arányát.

Megújulhat Óbuda egyik, túlnyomórészt ipari területe; a Szentendrei út és a Filatori gát HÉV-megálló közötti részen bevásárlóközpont épülhet, felújítják az utakat és közműveket, növelik a zöldfelületek arányát – jelentette be a Puskás Péter alpolgármester. Az Urbanista blog előzőleg arról számolt be, hogy Európa egyik legnagyobb plázafejlesztője és üzemeltetője, az ECE építene ötszintes, plusz két térszint alatti multifunkcionális kereskedelmi és szolgáltató központot. A portál szerint a létesítmény bruttó szintterülete összesen 140 287 négyzetméter lesz.

A területen, amelynek a jövőben "modern, attraktív és környezetbarát arculatot" akarnak adni, most főként ipari funkciókat ellátó építmények vannak, az ott megépítendő, városképbe illő épület ügyfélszolgálati irodai, szórakoztató és kiskereskedelmi funkciót foglalna magában - mondta el az alpolgármester. Az érintett terület egy része önkormányzati tulajdon volt, amelyhez 2010 elején nyilvános pályázat útján jutott az ingatlanfejlesztő.

Puskás Péter arról is beszámolt, hogy a projektben az egyébként is szükséges parkolók mellett a HÉV megálló közelsége miatt P+R és B+R férőhelyeket is kialakítanának, amely nemcsak Óbuda lakossága számára varázsolná vonzó helyszínné a környéket. A városrész vezetésének várakozásai szerint a fejlesztésnek pozitív hatása lesz a környező terület egészére. Puskás példaként említette, hogy a szomszédos régi gyárépület tulajdonosa ugyancsak annak felújítását tervezi.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint eddig a szabályozási tervet fogadták el. A fejlesztő előtt álló következő lépés a projekthez szükséges további engedélyek megkérése lesz, beleértve a kereskedelmi építmények létesítésének tilalma alóli felmentést is. A teljes folyamat alatt szoros lesz az együttműködés a kerület, a főváros, az érintett hatóságok és a beruházó között. A plázastop ez év január 1-jén lépett érvénybe. Az általános építési tilalom a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre vonatkozik, ez alól a nemzetgazdasági miniszter adhat felmentést. Az MTI az ügyben megkereste a szaktárcát, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

 

(forrás: hirado.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél