hirdetés
hirdetés

ProWien 2010

A ProWein szakvásáron (Düsseldorf, 2010. március 21-23.) Földünk minden jelentős bortermelő vidéke ott lesz.
hirdetés
A borok és szeszes italok nemzetközi szakvásárán, amely az elmúlt években a világ legjelentősebb borászati seregszemléjévé fejlődött, 13 magyar borász állítja ki termékeit mintegy 100 m2-en.

Összesen 40 ország több mint 3 000 kiállítója mutatja be kínálatát. A világ minden jelentős bortermelő vidéke képviseli magát a három napos rendezvényen. A piaci információk felértékelődését jelzi, hogy rekord számú, több mint 200 tájékoztató rendezvényt tartanak a vásárral párhuzamosan. A programban legtöbb a borvidékek bemutatkozása, kóstoltatással egybekötve; többek között Csehországból, Szlovéniából, Moldáviából és Izraelből.

Négy tengerentúli ország, Argentína, Chile, Dél-Afrika és Új-Zéland, valamint Kalifornia most először közösen állítja ki borait, „Down to Earth” (=Vissza a földre) mottóval. Több szemináriumot is rendeznek innovatív értékesítési koncepciójukról, valamint az egyedei termőhelyekről, továbbá a klímaváltozás várható hatásairól.
A vendéglátó németek legnagyobb rendezvénye rizling csúcsborokat állít az érdeklődés homlokterébe.

Immár a ProWein szerves része az égetett szeszesitalok kiállítása. Idén 26 országból 300 cég főleg újdonságaira hívja fel a figyelmet. Az égetett szeszek szektorában a fő trend új és szokatlan ízkombinációk irányába mutat. Egy brazil cég újítása, hogy a cachaca nem csak a jól ismert caipirinha készítéséhez használható, hanem alkalmas füstölt fagylalttal újfajta koktél-kreációkra is. A klasszikus konyakot is felfedezték a mixerek, divatos koktélok keveréséhez.

A düsseldorfi vásár (Messe Düsseldorf) a világ egyik legnagyobb vásárvállalata, amely több mint 50 szakvásárt rendez, ezek közül 24 az adott szakterület vezető világvására. 2008-ban mintegy 496 millió eurós árbevétellel a saját vásárvárossal rendelkező összes németországi vásártársaság eddigi legmagasabb éves árbevételét érte el. A Messe Düsseldorf ma már Németországon kívül is szervez vásárokat, így Moszkvában, Sanghajban, Szingapúrban, Mumbaiban, Sao Paoloban is. A Messe Düsseldorf-csoporthoz tartozik Közép-Európa vezető vásárvállalata, a Brnói Vásár is. 
A magyarországi képviselet (BD-Expo Kft.) rendszeresen naprakész tájékoztatást nyújt a Messe Düsseldorf-csoport rendezvényeiről. Részletek a www.bdexpo.hu honlapon találhatók.
(forrás: elelmiszer.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél