hirdetés
hirdetés

Ráduplázott a Szemerey

Rekord és növekedés válság idején

A 21 éve alapított, kizárólag magyar tulajdonú Szemerey Transport Zrt., a magyarországi élelmiszer- és szárazáru-disztribúció piacvezetője november 16-án hivatalosan is „ráduplázott”. Hogy miben? Az Élelmiszer Online Szemerey Lóránd tulajdonos-vezérigazgatót erről kérdezte.

hirdetés

étadásMiben duplázott a Szemerey Transport Zrt.?

Elsősorban fizikálisan dupláztunk, a budapesti raktár négyzetméterszámát dupláztuk meg. Eddig 4600 m²-es volt az alapterület, ezt emeltük most fel 9100 m²-re – és ezt a mindenkori igényekhez alkalmazkodva bármikor tovább tudunk növelni. Bár ez nem számszerűsíthető ilyen konkrétan, a szolgáltatási színvonalunkat is a kétszeresére kívánjuk növelni, illetve a munkánk hatékonyságát is meg kívánjuk duplázni. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet mindenkit új kihívások elé állít, és úgy érzem, ezekre a fejlesztés a helyes válasz.

A raktárbővítéssel párhuzamosan más fejlesztések is zajlanak a Szemerey Transportnál?szemerey

A raktári beruházáson túl gépjárművek minőségi cseréjét is elindítottuk, az első húsz darab új nyergesvontató meg is érkezett, most szerződünk a többi gépjárműre. Emellett az informatikai rendszerünket is fejlesztjük, hogy segítségével még rugalmasabban tudjuk kiszolgálni megbízóinkat.

Milyen rövid, illetve hosszú távú tervei vannak a vállalatnak?

Mi a válságból néhány év múlva nyertesként szeretnénk kikerülni, ennek érdekében mindenképpen tovább akarunk erősödni, ezért is döntöttünk a fejlesztés mellett. Nem akarunk megállni, arra törekszünk, hogy megbízói körünkkel együtt, hanem a megbízói körünkkel  együtt haladjunk és fejlődjünk, és ezt a nagyon nehéz időszakot végre egyszer s mindenkorra a hátunk mögött hagyjuk.

Jelenleg hány munkatárssal és gépjárművel dolgoznak, és a krízis idején miként alakul a cég árbevétele?

Szemerey LórándAz alkalmazottak száma 835 fő, 650 darab tehergépjárművel végezzük a tevékenységünket, tíz divíziónk található az országban, vagyis országos lefedettséggel rendelkezünk. A 2011-es évben 22 éves történetünk során először érjük el a 11 milliárdos nettó árbevételt, ami abszolút rekord, ekkora árbevételünk nem volt még soha. Vagyis a válság dacára sikerült mind forgalomban, mind árbevételben növekednünk, erre azt hiszem, büszkék lehetünk, mint ahogy büszkék is vagyunk.


A mostani fejlesztés várakozásaik szerint milyen változást hoz a cég életében?szemerey

A fejlesztés hátterében az áll, hogy újabb szerződéseket, új munkákat sikerült elnyernünk, és ezek már be is indultak, az 1500 m²-es raktár már csaknem 100%-ban megtelt áruval. A mostani  beruházással a jelenlegi megbízóinknak azt szeretnénk üzenni, hogy biztonságban érezhetik magukat, nyugodtan fejlődhetnek ők is, mi itt leszünk a jövőben is a háttérben mint biztos logisztikai szolgáltatójuk, sőt, még annál is több, mondjuk úgy, hogy „házi szolgáltatójuk”.

A számok nyelvén

Érdekes adatok a vállalatról

Éves szinten 100 millió kg hűtött árut terítenek
1,5 millió tonna kereskedelmi árut mozgatnak kamionokkal évente
Évi 250 ezer fuvarjáratot szerveznek
Hatezer boltot szolgálnak ki országos szinten  
A beruházás mértéke: 100 millió forint

A budapesti raktár jelenlegi paraméterei

20 000 m² operációs felület
9100 m² raktár
 

Császár László
a szerző cikkei

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Könnyű sok pénzt keresni úgy , hogy az embereit nem fizeti ki , a kamionsofőröknek meg kell dögleni azért a pár forintért!
Utolsó szarházi cég! Azt csinálnak velünk amit akarnak, 18ft/km ?
A bérlap egy nagy kamu! Éjjel nappal megyek ennek a szarházinak szaros 118 ezer ft.-ért két kisgyermekem van , élj meg te ebből a szar fizetésből! A rakodásért sehol
nem kapunk egy fillért sem! Te dolgoznál ingyen bazdmeg? Nekem ne vakítsanak itt a milliárdokkal ezek a szarjankók.Munkaügyi bíróság , közlekedés felügyelet , kpm ,
remélem megkeresnek, és egy flottaellenőrzés sem ártana neki, nem tudom , hogy számolna el a menetlevelekkel és a megtett km-rel ez a szarházi cég.Vajon a köcsög
diszpécserek betartatják a pihenőidőket?
...... be a f.szt éjjel nappal mehetsz szarért-húgyért ezeknek a buzi.nak

Egy "szemerey-s" kamionsofőr
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél