hirdetés
hirdetés

Sikeresen zárult a Lidl első Élelmiszer Kurzusa

Számos, az élelmiszerek és táplálkozás témáját behálózó tévhitet oszlattak el és sok hasznos információt osztottak meg a Lidl Magyarország első Élelmiszer Kurzusának szakemberei szombaton. Az előadásokkal és közös főzéssel is színesített  program rendkívül sikeresen zajlott. A képzés célja, hogy a folyamatosan változó trendek, a gyakran egymásnak ellentmondó információk világában szakértők nyújtsanak segítséget a fogyasztóknak a tudatos vásárlói döntések meghozatalában. Az ingyenes programra bárki jelentkezhetett.

hirdetés

Rendszeresen találkozunk újabbnál újabb diétatippekkel, táplálkozási tanácsokkal és trendekkel, különféle tápanyagtáblázatokkal, melyek között egyre nehezebb kiigazodni, bármennyire is szeretnénk például egészségesebben étkezni, s ennek megfelelően körültekintően élelmiszert vásárolni. A Lidl Akadémia mindenki számára nyitott, ingyenes Élelmiszer Kurzusa az eligazodásban szeretne segíteni azáltal, hogy személyesen és szakemberektől kaphassanak az érdeklődők közérthető, hiteles és megbízható információkat az élelmiszerekről, a témát behálózó hitekről és tévhitekről. A képzés célja a személyes tapasztalatcserén is alapuló elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása, melyek valódi segítséget adnak a mindennapi bevásárlásainkhoz.

Az egynapos kurzust elsőként Budapesten szervezte meg az áruházlánc. A jó hangulatú, hasznos információkkal teli program közreműködje volt Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, Szarvas Veronika, diplomás dietetikus, a VERA’S CHOICE blog szerzője, Biczó Veronika a Lidl élelmiszerbiztonsági szakértője és Mautner Zsófi szakácskönyvszerző, akinek vezetésével egy izgalmas főzés is várta a résztvevőket.

„Azért tartom fontosnak az Élelmiszer Kurzus indítását, mert egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a hazai felnőtt lakosság és a gyerekek is jelentős érdeklődést mutatnak az egészséges táplálkozás, és annak gyakorlatban való megvalósítása iránt, ugyanakkor rengeteg téves információ is napvilágot lát. Az internet világát éljük, beütve a keresőbe a táplálkozás szót, ezerféle adat áll rendelkezésre és az érdeklődő nem tudja eldönteni, hogy melyik lehet számára megfelelő, és nem utolsó sorban hiteles. Ennek a rendezvényeknek éppen az az értéke és lényege, hogy hiteles információkkal akarja a nagyközönség felé az elméletet és gyakorlatot is szakemberek közreműködésével közvetíteni” – mondta Kubányi Jolán, az MDOSZ elnöke.

„A résztvevői visszajelzések alapján büszkén mondhatom, hogy hasznosnak bizonyult a Lidl Akadémia első Élelmiszer Kurzusa. Fontosnak érezzük, hogy segítsünk a vásárlóinknak a helyes vásárlói döntések meghozatalába, s erre kiváló eszköz egy interaktivitáson alapuló, közvetlen hangulatú, edukatív célú program.

A nagy érdeklődésre való tekintettel biztosan lesz a kurzusnak folytatása” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az Élelmiszer Kurzusról bővebben a www.lidlakademia.hu oldalon lehet tájékozódni, az eseményről készült videó az alábbi linkről elérhető: https://youtu.be/8Wn-v_gAk64.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél