hirdetés
hirdetés

Sok félreértés jelenik meg az onlinekasszákról

A félreértés abból adódik, hogy több forgalmazó úgy kommunikál, mintha már lenne komplett, engedélyezett, AE-egységgel összeszerelt pénztárgépe.

hirdetés

A Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője, Szabó Ervin hangsúlyozza, a Laurel volt az első és egyetlen, amely élőben demonstrálta megoldását, engedélyezett készülék azonban még nincs a piacon. A Magyar Kereskedelmi Engedélyügyi Hivatal ugyanis még nem adott ki jóváhagyást AE-egységgel rendelkező készülékre. A hatóság jelenleg öt kérelmet vizsgál, közte a Laurel két rendszerét is, de még egyik sem kapta meg a zöld jelzést.

A vállalat bízik benne, hamarosan megkaphatják az engedélyt az AEE-vel rendelkező pénztárgépeikre. A cég addig is az idő szorításában lévő trafikosoknak azt ajánlja, hogy nyugodtan választhatnak például a Laurel jelenleg is érvényes engedéllyel rendelkező kasszái közül, mert azokat felkészítették az AE-egység fogadására.

Tehát ha valamely dohánybolt a Laurel december 31-ig működtethető kasszái közül választ, biztos lehet benne, hogy lesz hozzá AE-egység, nem kell lecserélnie a kasszáját az év végén. A most forgalmazott kasszák és szoftverek már úgy készülnek, hogy az AEE  utólag könnyen beépíthető, vagy csatlakoztatható legyen. A pluszköltség csak annyi lesz, amennyi az Adóügyi Ellenőrző Egység és a szerelés díja.

Látszólag bonyolítja a trafikosok helyzetét, hogy az NDN Zrt. felé szükséges adattovábbítás kritériumait a szervezet még nem tette közzé. Ugyanakkor a Laurel erre a feladatra is előkészítette pénztárgéprendszereit, így a vállalat kasszái ebből a szempontból is megnyugtató megoldást jelentenek – szögezi le az ügyvezető.

A vállalat vezetője azt javasolja, a trafikosok és üzlettulajdonosok csak megbízható, több éve a piacon lévő forgalmazótól vásároljanak, ne dőljenek be az elsőre kedvezőnek tűnő ajánlatoknak, marketingkonstrukcióknak, minden esetben alaposan tájékozódjanak az ajánlkozó társaság múltjáról, beadott AEE-vel rendelkező kasszakérelméről, szakembergárdájának nagyságáról, szervizkapacitásáról.

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél