hirdetés
hirdetés

Tesco: 2017-ben is kétszámjegyű a béremelkedés

A Tesco-Global Áruházak Zrt. idén 13 700 munkavállaló bérét emelte átlagosan 12,4 százalékkal, tehát – a tavalyi év után – 2017-ben is kétszámjegyű béremelkedés valósult meg. A vállalat hosszú távú célja és a bérfejlesztés fő irányelve változatlan: a teljes bércsomagot tekintve továbbra is a 3 legjobban fizető élelmiszer-kiskereskedelmi lánc közé szeretne tartozni, miközben elsősorban a legalacsonyabb fizetések emelésére koncentrál, de fontosnak tartja, hogy a bérek ne csússzanak össze.

hirdetés

7,4 milliárd forintot szántak béremelésre

A Tesco az elmúlt két évben 7,4 milliárd forintot költött Magyarországon béremelésre. A jelenlegi és a januári növekedéssel együtt, idén 13 700 kolléga fizetése átlagosan 12,4 százalékkal emelkedett, ami azt jelenti, hogy idén is kétszámjegyű növekedést ért el a vállalat. Az áruházakban dolgozó több mint 12 ezer munkavállaló (például árellenőrök, árufeltöltők, bevásárlási asszisztensek, bolti eladók és pénztárosok) fizetését alapul véve az idei növekedés összesen 14,8 százalékos.

Mennyi pontosan az annyi?

2016 júliusában egy bolti eladó bére 143 700 forint volt, 2017 januárjában ezt 161 000 forintra, majd idén júliusban még tovább, 165 000 forintra emelte a Tesco. Összességében tehát az ezekben a pozíciókban dolgozók bére 143 700 forintról 165 000 forintra nőtt, ez pedig 14,8 százalékos emelkedést jelent.

A Tesco a jogszabályi változásnak megfelelően emelte a szakképzett munkatársak bérét, sőt, ezen túlmenően szakképzettségtől függetlenül minden munkatársának a garantált szakképzett bérminimumot fizeti, ami több mint 26 százalékkal magasabb a kötelező legkisebb havi minimálbérnél. Miközben a kiskereskedelmi forgalom volumene tavaly 4-5 százalék körül bővült, a bérek növekedése ennek többszöröse volt.

A minimálbér-emelkedés jövőre is folytatódik

 Ezen szempontok mentén nézve a vállalat idén azonos mértékben fektetett a bérekbe, mint tavaly, jóllehet a befektetések elosztását a piaci körülmények változása befolyásolta. A Tesco célja, hogy minden munkatársa fizetését a szakképzett bérminimum fölött tartsa a jövőben is, emellett pedig a júliusi bérnövekedés a bérek összecsúszásának kezelését is célozta.

Alakul a fizetési mátrix

A Tesco minden évben egyértelmű irányelvek alapján határozza meg a béreket.  Mivel a vállalat elkötelezett a fenntartható és sikeres működés mellett, Magyarországon is a közép-európai piac teljesítménye határozza meg, hogy miből gazdálkodhat. Az áruházlánc egy olyan fizetési mátrix kialakításán dolgozik, ami tükrözi a pozíciók összetettségét és a betöltésükhöz szükséges tapasztalati szintet. Fontosnak tartja, hogy minden munkavállaló bérébe fektessen, emellett pedig az adott országon belül regionálisan eltérő munkaerő-piaci feltételeket is figyelembe veszi – derül ki a lánc szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél