hirdetés
hirdetés

Több mint kétszáz féle sör a nyárnyitó négynapos Belvárosi Sörfesztiválon

Megnyitott a Belvárosi Sörfesztivál, egész hétvégén több mint kétszáz féle sör kóstolható a Szabadság téren. A rendezvény a minőségi sörfogyasztást támogatja, és a legnagyobb sörgyárak, import sörkülönlegességek és újhullámos főzdék termékeit egyaránt felvonultatja. A belépés ingyenes, a sörkedvelőknek csak a fesztiválpoharat kell megvásárolniuk.

hirdetés

A minőségi sörfogyasztásért kampányol idén a Belvárosi Sörfesztivál, ahol az óriási sörválaszték mellett a sörfogyasztás mikéntjére is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. A helyszínen ugyanis három féle, minőségi kóstolópohárból választhatnak a fesztiválozók, és azt is megtudhatják, melyik sörtípushoz milyen pohár, és milyen ételek illenek.


Szombaton a Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt rendezvénysorozata, a sör és a gasztronómia kapcsolatát erősítő Sör mi több is kitelepül majd a térre. Lesz gifie automata és sörbajuszverseny, valamint a készlet erejéig bárki ingyenesen megkóstolhatja a Sör mi több saját fejlesztésű receptúrája alapján, kétféle ízben készült sörfagylaltját.


A kézműves sörök kedvelői egy utcára való sörkínálatot találnak kedvenceikből, a Craft Beer Street-en a legjobb hazai újhullámos főzeteket lehet végigkóstolni. Itt debütál a fesztivál szervezőinek saját, újhullámos söre: a First Craft Beer béta főzeteit hozza el a Szabadság térre, amelyet a heteken belül nyíló First látványfőzdében főzdefrissen is meg lehet majd kóstolni.


A rendezvény ugyanakkor a legnagyobb sörgyárakat is vendégül látja, akik klasszikus és új ízeket egyaránt felvonultatnak. A Dreher Sörgyárak a mikroszűréses eljárással készült Arany Ászok Frissenszűrttel, és a Magyarországon egyedülálló Pilsner Urquell és Dreher tanksörökkel érkezik a fesztiválra. Utóbbiak különlegessége, hogy csupán pár órával a fesztivál nyitása előtt készültek el, így frissességük miatt majdnem olyanok, mintha egyenesen a sörgyárban kapnánk. A Heineken nyári slágerét, a Soproni Óvatos Duhaj IPA-t, és a Beers of Europe sörválogatását is elhozza a Szabadság térre, amely Európa kedvenceiből: Krušovicéből, Edelweissből, Affligemből és Mort Subite-ből áll. A Borsodi a Tüzes és a Jeges új termékekkel mutatkozik be a fesztiválon, valamint Belgium büszkeségei közül a Hoegaarden Rosé új ízélményével jelenik meg. Továbbá a Borsodi, a Staropramen teljes márka kínálata, a Stella Artois, a Hoegaarden, a Leffe Blonde és Dark, a Belle-Vue Kriek is elérhetőek lesznek.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél