hirdetés
hirdetés

Törvényes a Földet a gazdáknak program

Az Alkotmánybíróság döntése szerint a Földet a gazdáknak program, amelyben 30 ezer gazda 200 ezer hektár földhöz jutott hozzá, törvényes és alkotmányos volt - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hirdetés

A miniszter az M1 aktuális csatornán kiemelte: a kormány megvédi a gazdákat, akik a programban törvényesen, jogosan jutottak földhöz. Az Ab döntésének következtében kudarcot vallott az ellenzéki pártok "gazdaellenes nagykoalíciója" - tette hozzá.

Sallai R. Benedek (LMP) és további 51 ellenzéki képviselő azért fordult az Alkotmánybírósághoz (Ab), mert szerintük a kormány utólagosan alkotott vitatható rendelkezéseket az állami földeladások törvényesítésére.

Fazekas Sándor kitért arra, hogy az Ab keddi határozata értelmében a kormánynak törvényben kell megerősítenie a Natura2000 területek környezetvédelmi biztosítását.

Ezzel kapcsolatban elmondta: a programban csak olyan Natura2000 területeket értékesítettek, amelyeknél előzetesen kikérték az egyes nemzeti parkok véleményét és utána döntöttek arról, hogy az adott terület eladható-e vagy sem, a védelmi garanciákat az értékesítéskor szerződésben rögzítették. A tárcavezető szerint a Natura2000 területek védelme biztosított.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A tárcavezető hozzá nem értése szűrhető le a cikk utolsó mondatából, ugyanis a Natura 2000-es területek védelme NEM biztosított. Éppen az emberektől, az emberi
tevékenységtől kell védeni a Natura 2000-es területeket, ez pedig egy förtelmes emberi tulajdonság miatt (kapzsiság) kizárt.
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél