hirdetés
hirdetés

Újabb négy évig a Magyar Olimpiai Csapat mellett a COOP

A COOP és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetői aláírták a következő olimpiai ciklusra vonatkozó stratégiai együttműködési megállapodást.

hirdetés

A COOP Gazdasági Csoport a következő négy év során is gyémánt fokozatú támogatóként segíti a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését, a magyar olimpiai mozgalmat. Az együttműködési megállapodás keretében a COOP továbbra is kiemelt szponzora marad a női és férfi kézilabda-, valamint a férfi vízilabda- válogatottnak.
„Mi az üzleti életben, ahogyan a sportban is tiszteljük a csapatmunkát, a becsületes, kemény küzdéssel és kitartással elért kimagasló teljesítményeket. Éppen ezért folytatni kívánjuk a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Magyar Olimpiai Csapat támogatását” – mondta Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke abból az alkalomból, hogy a COOP üzletlánc és a MOB vezetői aláírták a következő olimpiai ciklusra vonatkozó stratégiai együttműködési megállapodást.


A MOB székházában tartott aláírási ceremónián Pekó László kiemelte: a COOP társadalmi felelősség vállalási programjában kiemelt szerep jut a magyar élsportnak. Elmondta: a COOP 1996 óta segíti a MOB-ot. Hozzátette: a cégcsoport emellett nagy hangsúlyt fektet a sport, az olimpiai eszme és mozgalom népszerűsítésére is. Ennek keretében 2004 óta minden olimpiai évben, a MOB-bal és neves olimpikonokkal együttműködve a COOP megszervezi a „Küldjünk közösen egy hajrát” olimpiai mozgalmat. „Eddig ezekben az években 2700 boltunkban, vásárlóinkkal, szurkolókkal együtt több 10 kilométernyi hajrászalagra írt üzenettel bíztattuk olimpikonjainkat, alkalmanként 130 rendezvényen népszerűsítettük a különböző sportágakat, találkozhattak a gyermekek, fiatalok példaképeikkel” – tette hozzá.


Pekó László kihangsúlyozta: a 100 százalékban magyar tulajdonú, mintegy 700 magyar kis- és középvállalkozást képviselő COOP Gazdasági Csoport társadalmi felelősségvállalásának alapja a stabil, versenyképes, eredményes működés. „Ezt jól bizonyítja, hogy csoportszintű árbevételünk évről évre növekszik. Ezzel a stabil működéssel a hazai élelmiszer-kereskedelem egyik legmeghatározóbb, megkerülhetetlen szereplője vagyunk, ami elengedhetetlen a támogatási tevékenységünk folytatásához” – emelte ki.


Kulcsár Krisztián, a MOB tíz napja megválasztott új elnöke elmondta: újdonsült elnökként szimbolikusnak tartja az együttműködési megállapodás aláírását, ugyanis kiemelt kérdésként tekint a vállalati szektorral való piaci alapú együttműködésre. „A MOB hosszú távú biztos működéséhez elengedhetetlenek az ilyen kapcsolatok. Ezeknek az egyik legjobb példája a COOP-pal való együttműködés” – tette hozzá. A társasággal kapcsolatban kiemelte: a cégcsoport hosszú évek óta hisz a magyar sportban. „Élen jár abban, hogy segítse a MOB munkáját az olimpiai eszme terjesztésében, és az olimpikonjaink sikereinek elérésében” – mondta.
A MOB elnöke kihangsúlyozta: a cégcsoport 21 éve támogatja a szervezetet, ami 6 nyári és 5 téli olimpiát fed le. „Ez azt jelenti, hogy a COOP 125 magyar olimpiai érem megszerzését támogatta.”
A COOP a MOB támogatása mellett kiemelt szponzora a Magyar Kézilabda Szövetségnek, illetve a Magyar Vízilabda Szövetségnek. Az esemény keretében a két sportszövetséggel folytatott együttműködés megerősítéséről is megállapodást írtak alá. A két szövetség részéről Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, a MOB elnökségi tagja, illetve Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke írta alá a megállapodást.


Pálinger Katalin kiemelte, hogy nagyon fontos az a fajta támogatás, amelyet a COOP nyújt a szövetségük számára. Hozzátette: a sydney-i olimpia előtt, a COOP által szervezett „Küldjünk közösen egy hajrát” kampányban még aktív kézilabdázóként személyesen is részt vett. „Nagyon jó volt sportolóként érezni, hogy mennyire szeretnek minket a szurkolók, mennyi biztatást küldtek nekünk” – tette hozzá.
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség olyan reklámpartnerének nevezte a COOP-ot, amellyel sok éve kölcsönös elégedettség, baráti viszony mellett tudnak együttműködni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a volt szövetségi kapitány több mint 20 éves kapcsolatot ápol az üzletlánccal, amelynek keretében 2010 óta a Coop Segély Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztét is betölti.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[206192] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél