hirdetés
hirdetés

Újabb uniós eljárás lindulhat Magyarország ellen

Újabb panaszlevéllel fordult a magyar környezetvédelmi termékdíjas szabályozás átalakításával kapcsolatban az Európai Bizottsághoz a Pro Europe nevű szervezet – értesült a Világgazdaság.

hirdetés

Az európai országokban tevékenykedő, csomagolási hulladékok kezelését koordináló szervezeteket tömörítő szakmai szervezet a levélben a termékdíjtörvény 2011-es módosításával kapcsolatban az európai uniós notifikációs előírások megsértését kifogásolja a lap pénteki számában megjelent írás szerint.

A Világgazdaság felidézi, hogy a Pro Europe képviselői is aláírták azt a nemrégiben az Európai Bizottság főtitkárának küldött levelet, amelyben tizenegy, az élelmiszeripart, az italgyártókat, a csomagolóipari cégeket, a gumiabroncsgyártókat és e-hulladékok kezelésének területét képviselő szakmai szervezet kezdeményezte, hogy a Bizottság indítson kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a termékdíjtörvény miatt.

A levélben diszkriminatívnak értékelték a törvény előírásait, és vitatták, hogy azok megfelelnek az EU hulladékkezeléssel kapcsolatos rendelkezéseinek. A 11 szervezet a levélben aggodalmát fejezte ki a csomagolási hulladékok kezelése területén Magyarországon 2011 végéig meghatározó szerepet betöltött - Pro Europe-tag - ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. fémjelezte hulladékkezelési-finanszírozási rendszer megszűnése miatt is, amelynek a szerepét az állam által újonnan létrehozott Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) igyekszik betölteni.

(forrás: VGO)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél