hirdetés
hirdetés

Vajon mit eszik a világ legidősebb embere?

A The Daily Meal információi szerint a világ legidősebb embereként számon tartott Emma Morano naponta elfogyaszt néhány nyers tojást.

hirdetés

Emma Morano azon emberek egyike, aki még a tizenkilencedik században született. Az idős hölgy az észak-olaszországi Verbania városában lakik, és novemberben fogja megünnepelni 117. születésnapját. Az étrendje valószínűleg jelentős hatást gyakorolt életének időtartamára.

Morano csaknem minden nap két darab nyers tojást is elfogyaszt.

Az egyelőre 116 esztendős asszony valószínűleg nem tett túlságosan rossz lóra, amikor is evilági létezése tekintélyes részében ragaszkodott az említett napi rutinjához.

„Minden nap megeszem két tojást, ennyi az egész. És sütit [is eszem]. De nem eszem sokat, mert nincs fogam” – nyilatkozta Morano a The Localnak.
A néni azt is elmondta, hogy 20 éves korában vérszegénységben szenvedett. A doktor naponta három (két nyers és egy sült) tojás elfogyasztását írta neki elő. Az immár koros asszony azóta kötötte magát az étrendhez.

Ami azt illeti, Morano éppen, hogy szembe megy az egészséges és hosszú élethez javasolt táplálkozási irányelvekkel. „Emma mindig is nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt evett – mondta a nő orvosa. – Amikor találkoztunk, három tojást evett naponta. Két nyerset reggel és egy omlettet délben. Vacsorára csirkét evett.” A Morano előtti legélemedettebb korú ember a bacon szerelmese volt, amely tény valószínűleg kissé zavarba hozta a tudományos világot.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél