hirdetés
hirdetés

Veszélyben a Heineken csillaga?

Lázár és Semjén olyan törvényt nyújtott be, ami börtönnel fenyegeti a Heineken forgalmazóját.

hirdetés

„Az önkényuralmi jelképeknek kereskedelmi célból történő felhasználhatósága nem olyan jog, amely — a véleménynyilvánítás szabadságával ellentétben — magasabb rendű lenne az önkényuralmi jelképek tiltásához fűződő közérdeknél” – áll annak a friss törvényjavaslatnak az indoklásában, amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyez - írja a 444.

A törvény értelmében ezentúl tilos lenne „Magyarországon horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet haszonszerzés céljából felhasználni, megjeleníteni vagy önkényuralmi jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesíteni”.

A Btk.-t a törvény úgy szigorítaná, hogy aki a tiltást megszegi, börtönt kaphat: „ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Mivel az utóbbi időben nem igazán volt nagyobb önkényuralmi jelképről szóló botrány, nehéz nem arra gondolni, hogy mindez a Heineken és az Igazi Csíki Sör közötti jogvita következménye. Lázár János például korábban Hódmezővásárhelyen bojkottot is hirdetett a holland sörgyár ellen.

A magyar állam korábban kétszer volt a strasbourgi bíróság előtt, miután vörös csillag viseléséért büntetett, és mindkétszer veszített. Tovább az eredeti cikkre...

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[203076] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél