hirdetés
hirdetés

Vetőmag: nő az export

A stabil, sőt, növekvő kelet-európai kereslet fűti a hazai vetőmagágazat beruházásait, legutóbb a Monsanto avatott 14 milliárdos fejlesztést - írja a Világgazdaság Online. A kiszámítható kereslet miatt az ágazatban multiknak és hazai nemesítőknek egyaránt van perspektíva.

hirdetés

A közelmúltban adta át az amerikai tulajdonú MONSANTO Hungária Kft. kibővített nagyigmándi üzemét. A kukorica és olajrepce vetőmagtermelő kapacitás bővítése összesen 14 milliárd forintos beruházást jelentett. A meglehetősen nagymérvű beruházással a cég vetőmagtermelő kapacitása megduplázódott, 6500 hektáron állítanak elő 1,2-1,3 millió zsák vetőmagot – jelentette ki az eseményen a Világgazdaságnak Szanyi István.

A Monsanto Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a társaság 2012-ben 35 milliárd forintos árbevételt ért el, a vetőmagtermeltetéssel pedig hozzávetőleg ötmilliárd forint bevételhez juttatják a velük szerződésben álló gazdákat.

A hazai fejlesztés nem egyedülálló, a vetőmagok iránti növekvő keresletre válaszolva a Monsanto a múlt héten további négy európai helyszínen adott át hibridkukorica és repce vetőmagok termelését bővítő beruházásokat, Törökországban, Romániában és két üzemet Franciaországban.

Amennyiben sikeresen elhintettük Önben a kíváncsiság vetőmagvát, a cikket ezen a linken tovább is olvashatja.

Braunmüller Lajos
a szerző cikkei

(forrás: Világgazdaság Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél