hirdetés
hirdetés

Vetőmagokat oszt rászoruló családoknak a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász idén is vetőmagokat oszt több mint 3000 rászoruló családnak, hogy az önellátásban segítse őket. Idén palánta és vetőburgonya is kiegészíti a zöldségmagok sorát. Ahol szükséges, diákokkal, önkéntesekkel segítenek a szakszerű ültetésben és növénynevelésben. Az előző évek hasonló programjai jó tapasztalatokkal zárultak, ezért vágtak bele ismét a karitatív munkába.

hirdetés

Negyedik éve rendezik meg az egész ország területére kiterjesztve a vetőmag akciót. A cél, egész évre segíteni a családokat abban, hogy a kertjeikben megtermeljék maguknak a zöldséget.

Ezzel nemcsak az asztalra valót tudják megteremteni, hanem adott esetben például egy munkanélküli szülőpárnál értelmet kapnak a hétköznapok is a kertműveléssel – mondta Csapó Viktória, a Katolikus Karitász szóvivője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Idén kétezer csomagot állítottak össze, 6,2 millió forint értékben. Ezt az egyházmegyék még kiegészítették saját forrásukból, így összességében háromezer családon tudnak segíteni.

A karitász csoportok az ország egész területén kínálnak szakmai segítséget és szükség szerint eszközöket is tudnak biztosítani ahhoz, hogy a lehető legnagyobb termést tudják betakarítani a családok – húzta alá a szóvivő.

(forrás: Kossuth Rádió/Napközben)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél