hirdetés
hirdetés

Vinné az Avont a Calvin Klein tulajdonosa

Három megkeresés után rukkolt ki nyilvános ajánlattétellel a Coty

Tízmilliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Coty Inc kozmetikai társaság az Avon Products Inc-re: a részvényenként 23,25 dolláros ajánlat 20 százalékos felárat jelent a március 30-i záróárhoz képest.

hirdetés

A magánkézben levő Coty – egyebek közt a Calvin Klein, a Rimmel és a Marc Jacobs kozmetikai márkák tulajdonosa – mostani közlése szerint már háromszor is megkereste a világ egyik legismertebb direktmarketing cégének számító riválisát, mielőtt nyilvános ajánlattételre szánta rá magát. Az elmúlt hónapokban több kisebb kozmetikai céget megszerző Coty hangsúlyozta, hogy ajánlatát nem tekinti ellenségesnek.

avonAz Avon igazgatósága hétfőn közleményben utasította vissza a Cotyt, mondván, a javasolt összeg jelentősen alulértékeli a céget. Az 1990 óta Magyarországon is hálózatot működtető Avon forgalma és profitja évek óta csökken, az USA-ban egyre kevesebb ügynöke van, Kínában pedig korrupciós eljárás folyik ellene. A társaság – amelynek minősítését a múlt hónapban rontotta le egy fokozattal a Standard & Poor's – decemberben jelentette be, hogy új vezérigazgatót keres az 1999 óta regnáló Andrea Jung helyére. Az elmúlt másfél évben az Avon részvényeinek árfolyama csaknem 50 százalékkal esett vissza – emlékeztetett a Reuters –, a társaság ma mintegy 8 milliárd dollárt ér, szemben a 2004-es 21,8 milliárd dolláros csúccsal.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél