hirdetés
hirdetés

Új POS kasszarendszer a dm-ben

A pénztárgép a vásárlókkal való kapcsolat fejlesztését is szolgálja

Új, osztrák minta alapján készült kasszaszoftver segíti a dm magyarországi hálózatában dolgozók munkáját. 2011. március 31-ig 255 üzletben összesen 518 új kasszarendszert telepítettek, így mintegy 2000 munkatárs könnyebben kezelhető felületen végezheti  munkáját.

hirdetés

Az új, érintőképernyős pénztárgép rendszere több területen jelent fejlődést. Egyrészt, a pénztáros előtt kevesebb eszközt kell elhelyezni, mert a billentyűzetre nincs szükség, másrészt a pénztáros (pulttól függően) szemben tud elhelyezkedni a vevővel. Ennek köszönhetően úgy képes szemkontaktust kialakítani a vásárlóval, hogy látóterében vannak mind a termékek, mind a kassza monitoron végzett munka eredménye is. További fejlesztés, hogy a korábbi dmmegoldásoktól eltérően már a pénztáros nem csak azt hallja, hogy „csipogott” az árleolvasó scanner, és nem csak az utolsónak lehúzott terméket látja a kijelzőn, hanem az összes bescannelt termék megjelenik a monitoron egyszerre. Így minimumra csökkentve a tévesen, rossz kódon történő értékesítést, illetve a vásárlók általi vonalkód cseréket. Mindezeknek köszönhetően a pénztáros és a vásárló közötti kapcsolat fejlesztését szolgálja, mivel ideális esetben a pénztárosnak nem kell forgolódnia, hanem a vevő felé fordulva tudja a teljes értékesítési folyamatot végig vinni.
A technikai fejlesztés mellett az új rendszer elegáns kivitelezésű, ezáltal emeli a helyiség esztétikai értékét.

A program működése

 A program különlegesség a működésében is megmutatkozik: a recesszív érintőképernyőnél egy vezető és egy szigetelő felület közé vezetnek áramot, így amikor a felhasználó megérinti, akkor az áram megszakad, és ezt érzékeli az elektronika. Az ilyen érintőképernyők ceruzás és az ujjalt történő érintésre egyaránt jól reagálnak.
A rendszer további előnye a gyors, pontos és magas színvonalú vevőkiszolgálás, az átlátható kedvezményrendszer keretein belül pl.: a kapott active beauty pontok feltüntetése, az átláthatóbb és egyszerűbb kezelhetőség, a megbízhatóság, korszerű technológiai megvalósítás és nem utolsósorban az SAP vállalatirányítási rendszerbe integrált alkalmazás. A rendszernek köszönhetően még szélesebb kedvezményrendszert tudnak kínálni vásárlóikdm számára.

Az átállás

A dm törekedett arra, hogy a vásárlók a rendszer átállásából semmit se érezzenek meg. Ez a láncszerű belső oktatási rendszernek volt köszönhető, amely keretében minden dolgozó megismerkedhetett az új fejlesztéssel. A cél az volt, hogy a bolti hálózat minden munkatársa megkapja az oktatást. A területi vezetők és a területenként 2-2 boltvezető központi oktatása két teljes hetet vett igénybe, a többi bolti dolgozót a területi vezetők és az ún. oktatókulcsosok oktatták. Ez a különleges fejlesztés magyar, osztrák, német kooperáció keretében zajlott (német fejlesztő cég: GEBIT). A fejlesztés időszaka 2010 februárjától 2010 novemberéig tartott, a telepítés pedig 2011. január és március között zajlott le.

hirdetés

Címkék

dm
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[88470] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél