hirdetés
hirdetés

Károsak az egészségre a light üdítők?

A kevesebb energiáért agyvérzéssel fizethetünk

Lehet, hogy a light üdítőitalokkal csökkenthető a bevitt kalóriamennyiség, ám azok, akik rendszeresen fogyasztják, ezzel megnövelik az agyvérzés vagy szívinfarktus kockázatát – állítja egy amerikai tanulmány.

hirdetés

lightAz American Stroke Association (Amerikai Stroke Társaság) 2011-es konferenciáján ismertetik azt a tanulmányt, amely 2500 new yorkit követett nyomon, több, mint egy évtizeden keresztül, aszerint csoportosítva, hogy mennyi üdítőt fogyasztottak.

Azok, akik a saját bevallásuk szerint napi szinten ittak diétás italt, 60%-kal többen kaptak agyvérzést vagy szívinfarktust. A kockázat alig csökkent, amikor a kutatók az adatokat a kor, a nem, a dohányzási és alkoholfogyasztási szokásokkal összevetve is elemezték.

Ugyanakkor ezek még csak előzetes eredmények, további kutatásokra van szükség, hogy lightpontosan meghatározzák az összefüggést az energiaszegény üdítők és a szív-és érrendszeri problémák között.

„Ha az eredményeket további kutatásokkal meg tudjuk erősíteni, akkor aszerint a diétás üdítő nem lesz optimális helyettesítője a cukrozott italoknak, hogy elkerüljük az érrendszeri problémákat” – mondta Hannah Gardener, epidemiológus, a kutatás vezetője.

(forrás: LimeLife/Hír24)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél