hirdetés
hirdetés

Fúzió a cseh logisztikai piacon

A Cseh Köztársaságban az idei év egyik legnagyobb logisztikai vállalategyesítésével létrejött a Raben Logistics Czech s.r.o.

hirdetés

2012. május 1-jén a Cseh Köztársaság logisztikai piaca tanúja volt a Raben Logistics Czech a.s., a Transkam-Logistik spol. s.r.o. és a Raben Trans European Czech s.r.o. (korábbiakban Wincanton Czech Republic s.r.o.) vállalatok sikeres fúziójának. Az egyesülés eredményeként a három vállalat mostantól egy szolgáltatóként jelenik meg a piacon, az ország legnagyobb logisztikai vállalatainak sorába lépve. Az új vállalat neve: Raben Logistics Czech s.r.o.

Az egyesülés a Raben Group azon felvásárlási hullámának következménye, amelyet a vállalat a közép- és kelet-európai piacon hajtott végre az elmúlt években.

"Vállalatok egyesítése minden esetben nagy próbatétel elé állítja az adott cégcsoportot. Tanultunk a saját hibáinkból, és az akvizíció előtt számos körülményt mérlegeltünk – a termékek összehangolhatóságát, a vállalati kultúrát, a piaci pozíciót, a jövedelmezőséget és az egykori vállalatok vezetését. Amikor a vállalatcsoporton belül elérünk egy bizonyos szintet, készen állunk az újabb, organikus növekedésre " mondja Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

A Raben Group 2008-ban lépett be a cseh piacra, a Setto logisztikai vállalat – amely 1990 óta volt jelen a cseh, valamin a szlovák logisztikai piacon – 60%-os részvénycsomagjának megvásárlásával. 2009-ben a vállalatcsoport megvásárolta a szolgáltató részvényeinek fennmaradó 40%-át, és ezzel 100%-ban tulajdonosa lett a vállalatnak. Ezt követte 2010-ben a Transkam-Logistik – az élelmiszeripari termékek cseh és szlovák logisztikai piacán a vezető szerepek egyikét betöltő vállalat – felvásárlása. Az utolsó akvizíció a Wincanton üzleteinek átvétele volt, amely nem kizárólag a cseh piacon, de Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Németországban (utóbbi esetében közúti szállítmányozási hálózat) is lezajlott.

Az új cseh vállalat, a Raben Logistics Czech s.r.o. több mint 70.000 négyzetméternyi korszerű raktárkapacitással rendelkezik, a telephelyek kilenc helyszínen, Hořovice, Hostivice, Kralupy nad Vltavou, Jažlovice, Hradešín, Hradec Králové, Brno, Olomouc és Ostrava városokban találhatók.

„A fúzió nem kizárólag a Raben Grouphoz tartozó három cseh vállalat formális egyesülését jelenti. A telephelyek tranzakció által elért még sűrűbb hálózata sokkal hatékonyabb működést, a rendszeres belföldi és nemzetközi szintű összeköttetésben realizálandó megnövekedett gyakoriságot, valamint folyamatos tapasztalatcserét tesz lehetővé. Mostantól az ügyfeleink számára egy új vállalat keretein belül európai szintű, a teljes logisztikai palettára kiterjedő szolgáltatás válik elérhetővé" nyilatkozik Roman Macháček, a Raben Logistics Czech és a Raben Logistics Slovakia ügyvezető igazgatója.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél