hirdetés
hirdetés

Két lángos-rekord egy csapásra a Balatonon

Három méter átmérőjű az új rekord

A Vénusz és segítői a Balaton partján óriási méretű, három méter átmérőjű lángostésztát nyújtottak, mellyel megdöntötték az eddigi rekordot. Még egy új rekord született, hiszen a Vénusz és csapata 115 darabbal felállította a legtöbb, egyszerre, egy sütőedényben kisütött lángos rekordját.

hirdetés

Egy belföldi nyaralásból, főleg ha a Balatonról van szó, nem hiányozhat a lángos, mely étel ráadásul a magyar konyha egyik ikonikus fogása. A Vénusz idén nyáron azt a célt tűzte ki, hogy Zánkán, a Balaton partján megkíséreli megdönteni a 2008-ban felállított lángos rekordot.
lángosEz teljesült is, hiszen szorgos segítők segítségével sikerült a lángostésztát 3 méter átmérőjűre nyújtaniuk, mellyel új rekord született. Az óriás lángos tésztájának elkészítéséhez összesen 15 kg lisztet, 0,75 kg élesztőt, 3 kg burgonyát, 7 liter vizet és 0,4 kg sót használtak fel a készítők. A rekord méretű nyers lángos tésztát végül egy 50 cm mély, 350 cm átmérőjű, külön a kísérletre legyártott hatalmas sütőedénybe emelték, mely 1200 liter forró Vénusz olajjal volt megtöltve. Bár a tészta a fordítás következtében nem sült ki egyben, a kinyújtott nyers lángostészta megdöntötte a 250 cm-es eddigi rekordot.

Ezt követően a lelkes lángossütő csapat egy következő kísérletbe fogott, méghozzá a legtöbb egylángos sütőedényben, egy időben sült lángos rekordjának felállításába. Sok-sok apró tészta gombóc sorakozott fel a hatalmas sütőedény mellett, végül 115 darab lángos sült ki együtt, egy időben szép aranybarnára a forró olajban.

A lángos elkészítésében a 2008-as rekord felállítói voltak a Vénusz segítségére, akik nagy rutinnal fogtak neki a megvalósításnak. A stábnak egy egész szurkolói csapat szorított, ugyanis a lángos-rekordkísérletnek a Vénusz Naptábor adott otthont, ahol 90 diák tölthetett el élményekben gazdag napokat a Vénusz jóvoltából. A rengeteg lángost nagy örömmel fogadta a zánkai gyermektábor összes lakója, melyet jóízűen falatoztak el a rekordok hitelesítését követően.

lángos„A lángos évek óta a Vénusz szívügye, hiszen a megbízható minőségű napraforgó étolaj elengedhetetlen hozzávalója egy igazán finom lángos elkészítésének. Ezért is indítottuk idén másodszor is útjára a Lángos voks versenyt, mely során a Vénusz kedvenc magyarországi, Tisza-tavi illetve balatoni lángosozóit keressük. Ha pedig finom lángosról van szó, akkor abból minél több, annál jobb – csak győzze az ember étvággyal. Nagyon örülünk, hogy sikerült megdöntenünk a legnagyobbra nyújtott nyers lángostészta rekordját, valamint, hogy egy teljesen új lángos rekordot is sikerült felállítanunk. Az egész napi segítségért külön nagy köszönetet szeretnénk mondani Budai Jánosnak és az egész lángossütő csapatnak”– mondta Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere.

 

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél