hirdetés
hirdetés

Mackósajtra igazítják a pályázási feltételeket

Átalakul az iskolatej program: egyrészt egyszerűsödik az adminisztráció, egy intézményfenntartó akár több feldolgozóval is köthet szállítási szerződést, továbbá a magyar ömlesztett sajtra igazítják át a feltételeket – többek között ezeket tartalmazza az iskolatej programról szóló rendeletmódosítás.

hirdetés

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint a módosítás kedvező azoknak az intézményfenntartóknak, amelyek több iskolát vagy óvodát tartanak fenn, és ezek egymástól távol találhatóak. A területi széttagoltság miatt eddig egy feldolgozó nehezen vagy egyáltalán nem tudta ellátni iskolatejjel az összes intézményt. Megváltoznak a rendeletben szereplő termékköri leírások is: a tárca az ömlesztett sajtokra vonatkozó előírásokat a hazai viszonyokhoz igazítja és szigorítja, így a gyerekek kizárólag jó minőségű magyar termékeket fogyaszthatnak.


A közlemény szerint a VM célja, hogy a tejfeldolgozók és az intézményfenntartók adminisztrációs terhei csökkenjenek. A rendeletmódosítás április 28-tól hatályos. A tárca emlékeztet: 2012-ben 1,2 milliárd forinttal támogatja az iskolatej programot, 400 millió forinttal többel, mint tavaly. Januártól bővült az igényelhető termékek köre. Az idén kefirt, natúr és ízesített joghurtot is kaphatnak tanítási napokon az óvodások és az általános iskolások a 2,5 deciliter tejen vagy az ömlesztett sajton kívül.


A több hazai támogatásnak köszönhetően a VM 2012-től az óvodás gyermekek iskolatej-ellátását is ki tudja egészíteni - a közösségin kívül - nemzeti forrással. Az óvodák a tejtermékek után így egységesen 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatást igényelhetnek - tájékoztatott a minisztérium. A kérelmeket személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az igénylő székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez.

(forrás: Szabad Föld Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél