hirdetés
hirdetés

Tabajdi Csaba vitája a Négy Manccsal

Meg kell védeni a magyar hagyományokat!

Egyensúlyt kell találni a gasztronómiai hagyományok és az állatjóléti intézkedések között. Elfogadhatatlan a Négy Mancs állatvédő szervezet hízott kacsa- és libamáj ellenes kampánya, mert állításai túlzóak, motivációi pedig ismeretlenek" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának tagja.

hirdetés

Az Európai Parlamentben szerdán két rendezvény, gyökeresen eltérő szemszögből foglalkozott a hízott libamáj kérdésével: az állatvédő szervezetek által szervezett konferencia a gyakorlat teljes betiltását követelik, míg a termelő szervezetek által szervezett rendezvény a hízott kacsa- és libamájat népszerűsíti.

Tabajdi Csaba felszólalásában vitázott a magyarországi kacsa- és libatartók ellen kampányt folytató Nagy Mancs állatvédő szervezet képviselőjével. „Hiteltelen a Négy mancsMancs fellépése, mert nem a valós helyzet bemutatására, hanem rémhírterjesztésre törekedtek" – hangsúlyozta a szocialista EP képviselő, aki kiemelte, hogy tovább folytatja küzdelmét a Négy Mancs átláthatatlan tevékenysége ellen. Az Európai Bizottság tanácskozáson résztvevő képviselője ismét megerősítette, hogy Magyarországon, és a tevékenységre engedélyt kapó másik négy tagállamban jogszerűen folytatható a kacsa- és libatömés. Tabajdi emlékeztetett rá, hogy a Bizottság álláspontja azóta egyértelműen ismert, hogy 2008-ban írásbeli kérdésben kérte ki az uniós végrehajtó testület véleményét.

A szocialista képviselő ugyanakkor rámutatott, hogy a kacsa- és libatartóknak is érdekében állna az állattartási körülmények javítását szolgáló kezdeményezések felkarolása. „Az állatjóléti szemponton túl ezt szolgálja az állattartók gazdasági érdeke is. A termékek ugyanis csak akkor lesznek kelendőek, ha sikerül eloszlatni a megalapozatlan állatjóléti kifogásokat” –  hangsúlyozta Tabajdi Csaba.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél