hirdetés
hirdetés

Új pénzek Magyarországon

A helyi pénzek bármikor visszaválthatók

A soproni kékfrank 2010 májusában került forgalomba, tavaly indult a balatoni korona és a Bocskai-korona. Pénzügyi fedezetük kamatozhat, amiből megtérülhet az infláció okozta veszteség – jelentette ki Varga István.

hirdetés

A helyi pénz használatával, a helyi termékek, szolgáltatások vásárlásával a helyi gazdaságokat katalizálják, erősítik – mondta az M1 Ma reggel című műsorában a napokban megalakult Helyi Pénzek Szövetsége elnöke, Varga István.  A helyi utalvány egyben szemléletformáló eszköz is, azt jelképezi, hogy „lehet helyben is élni” – magyarázta.

helyiA szövetség elnöke rámutatott: miközben a vásárlók, vállalkozók a helyi pénzeket, utalványokat – soproni kékfrank, balatoni korona, Bocskai-korona – használják, azok fedezete eközben kamatozhat, ez pedig visszahozhatja az infláció okozta veszteséget. A helyi pénz bármikor visszaváltható – jegyezte meg.

Az egyesület első nyilvános bemutatkozását március végi, soproni szakmai rendezvényükön tervezik. Varga István kiemelte: céljuk, hogy kicseréljék tapasztalataikat, segítsék a saját és más utalványok biztonságos használatát, hatékonyságát, illetve a működési szabályok kidolgozását.

(forrás: M1 Ma reggel/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél