hirdetés
hirdetés

Vadászat: a CBA célkeresztjében a kivonuló üzletláncok

A CBA nagy ugrásra készül

Bonyolult és nagyon kényes tárgyalások zajlanak

A Profi és a Match lehet az a két üzletlánc, amely a közeljövőben kivonulhat a magyar piacról, felvásárlásukkal pedig a CBA kísérletezhet – értesült a Magyar Nemzet.

hirdetés

A lap pénteki számában arról ír, hogy ha létrejön az üzlet, akkor a magyar üzletlánc akár meg is előzheti a hazai piacon listavezető Tescót. A Magyar Nemzet piaci forrásokból származó információi szerint jelenleg a francia–belga Louis Delhaize-csoport még meglévő magyarországi érdekeltségei (a Cora az Auchané lehet) keltenek izgalmat a hazai kereskedelemben. A lap informátora szerint logikus lépés lenne, ha a CBA kezébe kerülnének ezek az üzletek, hiszen a Match szupermarketek a CBA Prima-, a Profi cbadiszkontok pedig a CBA Cent-fejlesztésekhez kapcsolhatók.

Az áruházlánc bővítéséről folytatott tárgyalások tényét – konkrétumok nélkül – Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elismerte a lapnak. „Bonyolult és nagyon kényes tárgyalásokról van szó, amelyek kimenetele a legjobb esetben is két félen áll, ezért megbecsülni sem lehet a befejezések időpontját” – mondta, hozzátéve, hogy más versenytársak is lecsaphatnak a kivonuló láncok hálózatára. Piaci információk szerint ilyen lehetne a Tesco – hiszen ezek az üzletek illeszkednének a Tesco Expressz boltok sorába –, az áruházlánc sajtóosztálya azonban cáfolta a feltételezést.

A Magyar Nemzet hangsúlyozza, hogy a 105 CBA Príma üzlet száma a 123 Match-üzlet felvásárlásával még akkor is megduplázódhatna, ha az egymás közelében lévő egységeket bezárnák. A 73 Profi diszkont pedig megsokszorozná a jelenleg működő 14 CBA Cent diszkont számát.

Amint azt az Élelmiszer Online is megírta, a 20. születésnapját ünneplő CBA elnöke szerdán hangsúlyozta, hogy az áruházlánc ismét piacvezető kíván lenni a magyar élelmiszer-kereskedelemben. Baldauf László akkor elmondta, hogy tárgyalnak olyan kereskedelmi láncokkal, amelyek kivonulnak Magyarországról, a tárgyalópartnereket azonban nem nevezte meg titoktartási kötelezettségre hivatkozva.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél