hirdetés
hirdetés

A Hell perre megy jó hírnevének megsértése miatt

A Hell Energy Magyarország Kft. hivatalos közleménye

A Hell Energy Magyarország Kft. jó hírnevének megsértése miatt jogi lépéseket tesz a sajtóban 2011. november 17-én megjelent, a Hell New Generation termékkel kapcsolatos megtévesztő és hibás tényállítások miatt.

hirdetés

hellA „Rosszullétet okoz az eltitkolt koffein” c. cikkben egy koffein-érzékeny szekszárdi tanárnő azt nyilatkozta, hogy a Hell Energy megtévesztette fogyasztóit Hell New Generation elnevezésű új termékével, ugyanis nem tüntette fel a csomagoláson, hogy az koffeint tartalmaz, és úgy is reklámozta energiaitalát óriásplakáton, illetve egyéb más felületeken, hogy az koffeinmentes.

Ezzel szemben, a Hell sem kültéri reklámhordozón, sem más felületen nem állította termékéről, hogy nem tartalmazza az említett alkaloidot. A fogyasztó, elmondása szerint – koffeinérzékenysége miatt – a terméktől rosszul lett.

A Hell New Generation csekély mértékben tartalmaz természetes koffeint, hiszen két új, természetes összetevőjének egyike, a mate tea, amelynek önállóan képződő vegyülete a koffein. A cég a terméket a forgalomba hozást megelőzően természetesen bevizsgáltatta (3 hivatalos, akkreditált laborban – SGS, Wessling, OETI/ANTSZ), amely vizsgálatok megállapították, hogy a termék – a mate tea tartalom révén – 1,9mg/100ml természetes koffeint tartalmaz. A jelenleg hatályos szabályozások szerint az élelmiszerek jelölésén csak a hellhozzáadott koffeint kell feltüntetni. A Hell New Generation ital – ahogyan a gyártó hangsúlyozza – nem tartalmaz hozzáadott koffeint.  Köztudomású, hogy a kávé és a tea italokon, ill. a kávé vagy a tea sűrítményt tartalmazó italokon sem kell feltüntetni, hogy koffeint tartalmaznak! A kávén és a teán kívül számos növény tartalmaz még koffeint. Ilyen pl. a kakaómag, a kólamag, a guaranamag és a mate tea levele is.  

A megjelent cikkben nyilatkozó hölgy téves, illetve valótlan állításokkal súlyosan rontotta a Hell Energy jó hírnevét, illetve a terméket – valótlan kijelentései miatt – rossz színben tüntette fel. A Hell Energy visszautasít valamennyi olyan állítást, amely arra vonatkozik, hogy New Generation termékét bármikor koffeinmentes termékként hirdette volna.(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél