hirdetés
hirdetés

Baleset miatt bukott le a gyanús hús

Hűtés nélkül szállították Ausztriából a húsárut

2012. április 5-én nagy mennyiségű hús szóródott egy balesetet szenvedett mikrobuszból az M7-es autópálya úttestére.A mikrobuszban egy tonnányi sertés-, marhahúst és belsőséget szállítottak hűtés nélkül. Az élelmiszerbiztonsági hatóság vizsgálatai alapján feltételezhető, hogy a kifogásolható terméket feldolgozásra és értékesítésre szánták.

hirdetés

A rendőrségi értesítésre a helyszínre érkezett élelmiszerbiztonsági hatóság munkatársai – a hűtés hiánya és a baleset okozta szennyezettség miatt – elrendelték a hús megsemmisítését.

A sofőr az ausztriai vágóhídon vásárolt terméket lakóhelyére szállította volna, amely egyben egy kistermelőként regisztrált családtagjának húskészítmény előállításra szolgáló telephelye is.

nébihÁllításuk szerint a húst a család és a rokonság részére kívánták lefagyasztani, valamint húskészítménynek feldolgozni, de erős a gyanú, hogy valójában a kistermelői tevékenység keretében akarták feldolgozni, majd értékesíteni. A hatóság feltételezése szerint több alkalommal, üzletszerűen folytatták illegális tevékenységüket.

A kistermelőt a hatóság figyelmeztetésben részesítette, kistermelői tevékenységét felfüggesztette, továbbá bírság kiszabása is folyamatban van. A Tolna megyei élelmiszerbiztonsági hatóság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rossz minőségű élelmiszer-termék forgalomba hozatalának kísérlete gyanújával.

Önt is érdekli az élelmiszerbiztonság kérdésköre? Erről szóló, május 8-án megrendezésre kerülő konferenciánkról infomációkat itt talál.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél