hirdetés
hirdetés

Kétnapos lesz az Ágyaspálinka Fesztivál

Újszilváson ismét „megágyaznak”

A Bolyhos Pálinkafőzde május 18-19-én immár hetedik alkalommal rendezi meg az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és a Kiváló Magyar Élelmiszerek Kiállítását és Vásárát. A helyszín ezúttal is az újszilvási Vásártér. Most először kétnapos a fesztivál. Pénteken 14 órakor nyitnak a kapuk, szombaton a nagyszínpadon fellép a Beatrice.

hirdetés

A Bolyhos család az ezredforduló előtti évtizedben tette fel a boldogulását nemzeti italunkra, a pálinkára és 15 év alatt sok munkával, kitartással, tanulással ismert, és ma már kedvelt márkát tudott letenni a fogyasztók asztalára. Büszkék erre és arra is, hogy sikerült hagyománnyá tenni az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és sikerült bebizonyítani, hogy egy egynapos, regionális pálinkaünnep országosan is népszerű lehet. Az elmúlt évben 17 ezer látogató tisztelte meg a jelenlétével a fesztivált és ünnepelte a pálinkát, a Bolyhos bolyhoságyaspálinkákat, a Kiváló Magyar Élelmiszereket, a térség vállalkozóinak sikeres termékeit és élvezte a kimagasló kulturális programokat. Ezért született meg a döntés, hogy idén kétnapos lesz a fesztivál.

Ebben az évben – sok más a régióban működő vállalkozás mellett – tizenöt KMÉ védjeggyel rendelkező termelőt hívtak meg a fesztiválra, illetve a KMÉ díjas pálinkafőzdéket. Emellett a rendezvény egyik legnépszerűbb eseménye a főzőverseny is a KMÉ jegyében telik. Az nevezhet a versenyre, aki a készítendő étel egyik elemét a helyszínen megjelent KMÉ termékek valamelyikéből vásárolja, és ezt egy nyugtával igazolja.

A fesztivál május 18-án délután 2 órakor nyitja kapuit, késő délután a Zorán Band élőkoncertje, majd este a Fásy mulató szórakoztatja a nagyérdeműt. Szombaton már 8 órakor megkezdődik az eseménysorozat a főzőversennyel. Az első fellépő 10 órakor lép színpadra, és egész nap kulturális programok kísérik a fesztivál, lesz lovagrendi felvonulás, törkölyzsáktoló verseny, 17 óra 20 perckor Szabó Ádám lép fel, majd jönnek a Neoton Sztárjai. A nagyszínpadon este fél 10-kor koncertet ad Nagy Feró és a Beatrice.

A fesztivál fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a szakminisztérium államtitkára, Czerván György társaságában délután fél 3-kor köszönti a VII. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál vendégeit.

A fesztivál időpontja: május 18-19. Helyszín: Újszilvás, Vásártér. A fesztiválra a belépés ingyenes.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél