hirdetés
hirdetés

„Küldjünk egy hajrát Londonba!”

Elstartolt a Coop olimpiai szurkolói mozgalma

A Coop üzletlánc, amely 1996 óta arany fokozatú támogatója a magyar olimpiai csapatnak, elindította már hagyománynak számító szurkolói mozgalmát, amely az ország valamennyi településére eljuthat az idén is.

hirdetés

A válságban is meg tudta őrizni eredményességét a Coop üzletlánc, amely az elmúlt évet is 510 milliárdos árbevétellel zárta – mondta el a Coop Olimpiai Roadshow budapesti sajtótájékoztatóján Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója. Murányi László kiemelte: a teljesen magyar tulajdonban lévő, 700 kis- és középvállalkozással az ország legnagyobb, franchise rendszerben működő kiskereskedelmi lánca az elmúlt három évre jellemző, nagyjából azonos szintű teljesítményét eredményként értékeli, hiszen ebben az időszakban a fogyasztás folyamatosan csökkent Magyarországon.

coop A csoport sikeres működése érdekében a Coop egyrészt hat társasággal integrált nagykereskedelmi régiókba szervezte az ellátási lánc működtetését. Másrészt több stratégiai fejlesztéssel igyekszik elérni azt, hogy jobban megállja a helyét az erősödő piaci versenyben – tette hozzá a vezérigazgató. Ezek közül kiemelte az informatikai programot. A közel hatmilliárdos beruházás keretében ma már 1036 bolt ellátását integrálták, ezek az üzletek a lánc forgalmának több mint felét adják. 2007 óta zajlik a Coop boltmegújítási programja is, az eddig több mint 2 milliárd forintba kerülő beruházást a tervek szerint 2012 végére zárja le a csoport. Tavaly indult a Coop törzsvásárlói kártya programja, amelynek sikerére jellemző, hogy az első évben a tervezett 300 ezer helyett 600 ezer kártyát igényeltek a vásárlók, akik árengedmények mellett különböző szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. Murányi László reményei szerint 2012-ben már egymillió törzsvásárlója lehet az üzletláncnak.

A stabil eredmény, és az a tény, hogy az üzletlánc meg tudta őrizni piaci részesedését tette lehetővé, hogy a Co-op Hungary Zrt. vállalni tudja az olimpiai csapat támogatását is – hangsúlyozta Murányi László.

Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke ehhez hozzátette: a Coop kötelességének érzi, hogy az eredményességen túl sportszerű is legyen. Ez nem csak azt jelenti, hogy partnereikkel szemben teljesítik kötelezettségét, de azt is, hogy vállalja a kisközösségek, civil- és kulturális szervezetek, vagy akár a magyar sport támogatását. A kiemelt programok közül a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő Coop Segély Alapítványt, az idén már hetedik alkalommal megrendezendő, a hazai élelmiszerek népszerűsítését célul kitűző Coop Rallyt, illetve az olimpiai mozgalom támogatását említette Csepeli Lajos.

A Co-op Hungary Zrt. 1996 óta arany fokozatú támogatója az olimpiai csapatnak. A londoni olimpia évében pedig saját eszközeivel is szeretné népszerűsíteni a sportot a társaság – mondta el az igazgatóság elnöke.

„Küldjünk egy hajrát Londonba!”

A már hagyománynak tekinthető „Küldjünk egy hajrát Londonba!” mozgalom keretében mind a háromezer Coop-üzletben szalagaláíró pontokat helyeznek el, ahol minden szurkoló coopszámára megadják a lehetőséget az olimpikonok biztatására. Az első szalagokat Murányi László, Csepeli Lajos, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke írták alá a rendezvényen. A jókívánságokat tartalmazó szalagokat az olimpikonok búcsúztatóján, július 22-én adják át a remények szerint addigra 140 főre bővülő csapatnak.

Korábbi olimpiákon érmet szervett versenyzőkkel az ország 120 helyszínére jut el a Coop olimpiai roadshow-ja. Tizennyolc kiemelt helyszínen pedig nagyrendezvényekkel várják a szurkolókat, de ezeken szeretnék a helyi, megyei vezetőket, országgyűlési képviselőket is mozgósítani az olimpia sikere érdekében.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke kiemelte: az olimpia sikeréhez elengedhetetlen volt, hogy az állami, önkormányzati támogatáson túl legyenek olyan szponzorok, amelyek a felkészülési időszakban is segítik azokat, akik a haza számára sikert hoznak. Hangsúlyozta: a Coop Üzletlánccal 1996 óta ápolnak szoros kapcsolatot, és a társaság az olimpiai csapaton kívül a női kézilabda-válogatottat, illetve a férfi vízilabdacsapatot is támogatja.

A sportolók nevében Farkas Ágnes, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó hangsúlyozta: a Coop olimpia roadshow-ja számára is kiváló lehetőség, hiszen találkozhatnak a szurkolókkal. „Négy éve nagyon pozitív élményekkel vettem részt a roadshow-n, és most is szívesen álltam a kezdeményezés mellé” – mondta el az olimpikon.

Izgalommal teli három hét vár ránk, hiszen a mai versenykörnyezetben, amikor egyre több ország versenyzője vesz részt az olimpiai játékokon, már az Olimpiára való kijutás is hatalmas eredménynek számít. Jelenleg 107 magyar sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító „A” és „B” szinttel. A Coop, mint a magyar kereskedelmi piac meghatározó szereplője pontosan tudja, milyen igazán éles versenykörnyezetben nap, mint nap helyt állni. Ahogy üzleti életben, úgy a sportban is egyaránt tiszteli a csapatmunkát, a sok küzdéssel és kitartással elért kimagasló teljesítményeket.

A magyar olimpiai mozgalom sikere, az egész ország sikere

Az olimpiai szurkolói program során a vásárlókat megszólítva az ország 120 helyszínén, az elmúlt évtizedek közel 30 legendás olimpikonja segít majd a biztató üzenetek összegyűjtésében, hiszen ha valakik, akkor ők valóban tudják milyen erőt ad az otthoniak szeretete, bátorítása. Az Olimpiai ráhangolódást szolgáló eseménysorozattal a Coop Üzletlánc célja, hogy egy olyan közösségi teret teremtsen, amely segítéségével megszólíthatja a családokat, a gyermekeket, az utánpótlás korú sportolókat, hogy személyesen is találkozhassanak példaképeikkel. Megmutathassa számukra a küzdeni tudás fontosságát, az elszántság, az akaraterő szerepét, hogy megélhessék a sport közösségépítő erejét.

Minden megyében, 18 kiemelt vidéki helyszínen, egy sajtónyilvános esemény keretében, a helyi Coop vezetőknek házigazdaként lehetősége nyílik „a küldjünk egy közös hajrát” olimpiai szurkolói mozgalom bemutatására, továbbá a meghívott vendégek, megyei Kormánymegbízottak, helyi Polgármesterek hozzászólására.

Ezekben a városokban a szakmai programon túl, színes szórakoztató programok, kulturális műsorok sora várja az odalátogató fiatalokat, időseket, iskolásokat, helyi sportolókat, családokat, gyermekeket. A Coop ugróvárral, játszóházzal, arcfestéssel is készül a gyermekek nagy örömére. A helyi közösség bemutatója után a kamion mozgószínpadát az V. Megasztár győztes Tolvai Renáta és döntőse Kállay-Saunders András duópáros foglalja el.

Tervezett helyszínek:

Szolnok, Debrecen, Kisvárda, Érsekvadkert, Gyöngyös, Szendrő, Tamási, Pécs, Pacsa, Balatonfüred, Tét, Bük, Kecskemét, Abony, Siófok, Szeged, Csorvás, Jászberény.
A Coop Olimpiai Roadshow 2012 eseménysorozaton közreműködő Olimpikonok:
Deák-Bárdos Mihály – birkózás, Benkő Zoltán – kajak, Bodor Richárd – úszás, Bóta Kinga – kenu, Császár Gábor – kézilabda, Farkas Ágnes – kézilabda, Gerebics Roland – sportlövészet, Horváth Viktor – öttusa, Imre Géza – vívás, Kelemen Márta – torna, Klinga László – birkózás, Kovács István –  ökölvívás, Kökény Beatrix – kézilabda, Martinek János – öttusa, Mocsai Tamás – kézilabda, Pádár Ildikó – kézilabda, Rakusz Éva – kajak, Repka Attila – birkózás, Szabó Szilvia – kajak, Szombathelyi Tamás – öttusa, Tiba Zsuzsanna – vízilabda, Tóth Harsányi Borbála – kézilabda, Tóth Harsányi Katalin (Laki Pálné) – kézilabda, Tóth Tímea – kézilabda, Vári Attila – vízilabda, Wichmann Tamás – kenu.

Már hagyománynak számít, hogy az összegyűjtött szalagokat ünnepélyes keretek között a júniusi „eskütétel és csapatgyűlés” ceremónián adja át a Coop az Olimpiai Csapatnak.  A jókívánságokat tartalmazó, várhatóan több kilométert kitevő szalagokkal a sportolók minden nap találkozhatnak majd az Olimpiai faluban, és érezhetik a hazai szurkolók szeretetét.

Az elmúlt évtizedek nyári olimpiáin 160 arany-, 142 ezüst- és 160 bronzérmet nyert Magyarország. Ezzel összesítésben, 205 tagország közül – érmek, populáció, terület figyelembevételével – Magyarország az előkelő 8. helyen áll a világranglistán. Idén, 2012. július 27-én újra fellobban az olimpiai láng; 26 sportágban 10 500 olimpikon indul, 302 aranyérmet osztanak.

Szurkoljunk együtt Olimpikonjainknak!


(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél